miércoles, 22 de enero de 2020

L’Acció, dissabte 25 d’abril de 1.936 pàg. 2


INSTRUCCIÓ D’UN SUMARI.

Al Jutjat d'Instrucció de la nostra ciutat s'instrueix un sumari per robatori, esdevingut el dia 15 del passat mes de febrer, i ocorregut en les immediacions de Sant Cugat, Valldoreix o La Floresta.

Al Jutjat hi ha dipositades les peces robades, que són cinc llençols amb les inicials J.M. altres cinc sense inicials, sis embolcalls de coixí, tres vànoves, un estoig per a cigarretes, dues cortines, un sobrellit, una nina de cel·luloide i una pastilla de sabó.

Es prega a les persones que es considerin propietàries dels efectes ressenyats, es serveixin passar pel Jutjat Instructor.

LA COOPERATIVA BIGUES.

Aquesta tarda, els obrers de la casa Bigues, els quals, com saben els lectors, estan fent treballs per constituir en cooperativa la fàbrica on treballaven, s'han reunit en el local del Sindicat llur.

El motiu de la reunió està relacionat, amb les últimes gestions que uns comissionats han portat a terme, per tal que aquest projecte sigui un fet.

PREC A UN COL·LABORADOR ESPONTANI.

Preguem al ciutadà que sota el pseudònim de «Gregari» en ha lliurat un interessant article, es serveixi passar per aquesta redacció, puix el text susdit podria ésser la base d’una interessant campanya, per a prosseguir la qual caldria primer que ens poséssim d’acord.

IDEES POLÍTIQUES I SOCIALS EXPOSADES PER LES PARETS.

En el curs de la nit passada, la guàrdia municipal ha detingut dos joves que es dedicaven a fixat unes petites proclames de color vermell en algunes parets de la ciutat. 

Aquests petits afixos eren de les Joventuts Llibertàries de la F. A. l. També n'hi havia d'altres, — que els han estat ocupats, ─ en els quals s'incitava a declarar el boicot a la casa de xocolates marca «Juncosa».

La nit passada ha estat pròdiga d'aquestes sorpreses, doncs també avui hem pogut veure unes inscripcions pintades amb quitrà damunt vàries parets de la ciutat, en les quals s’hi llegeix amb claredat «J,A.P.», «J.O.N.S.» i altres coses per l'estil.

Els faistes detinguts pels municipals, després de presos llurs noms, han estat posats en llibertat.

Per contra, els autors de les enquitranades no han estat detinguts i àdhuc la guàrdia municipal desconeix en absolut qui poden ésser.

No hay comentarios: