lunes, 20 de enero de 2020

El Dia, edició divendres 24 d’abril de 1.936, pàg. 2


Resum de la Diada del Llibre

Si animat fou el dia d'ahir, a honor del llibre, majorment va ésser-ho en les darreres hores que les nostres llibreries romangueren obertes al públic.

Aquest, en quantitat enorme, abarrotà tots els establiments i llocs de venda, sol·licitant llibres de totes menes, destinats a engrossir un sens fi de biblioteques i llibreries particulars.
Feia goig de bo de bo, veure tanta gent aplegada en els mencionats locals, insuficients per a encabir-la, ben il·luminats i amb els armaris i prestatges de volums que cada vegada s'aclarien més.

Fou la Diada del Llibre, o millor, la Diada del Llibre Català. Es un plaer poder confirmar que la gent sol·licità amb interès les edicions dels nostres editors, emportant-se les obres dels autors catalans o les immillorables traduccions que en llengua vernacla s'editen.

Els llibres que hem venut més han estat els catalans, han coincidit en remarcar tots els llibreters de la ciutat.

Sobretot, les edicions Proa i particularment l'interessant Biblioteca "A tot vent”, ha estat materialment arrabassada de les mans dels llibreters. Gran nombre de lectors, han adquirit aquells volums de la popular col·lecció que dirigeix el senyor Puig i Ferrater, caracteritzada per les seves cobertes de color carabassa. Els llibres d'aquesta col·lecció que acaben d'ésser premiats, com "Camins de Nit" i "Una dona s'atura al camí" de S. Juan Arbó i Martínez Ferrando, respectivament, s'han vist molt sol·licitats. Així com l’anterior premis Creixell, "Les algues roses" de .M. T. Vernet i els excel·lents llibres de Puig i Ferrater. "Camins de França" i la seva darrera producció "La farsa i les quimeres".

L'obra que a Terrassa ha obtingut major èxit de venda, segons han apreciat tots els llibreters als quals hem preguntat, és "Moment musical ". del pulcre escriptor  Carles Soldevila.

ASSISTIT PER CAIGUDA.

El noi Francesc Benítez, de 12 anys, el qual viu al Quarter de la Guàrdia Civil, va ésser assistit ahir, al Centre Mèdic, d'una ferida contusa al dit índex de la mà dreta, rebuda  en caure, quan jugava amb uns companys.

No hay comentarios: