domingo, 5 de enero de 2020

El Dia, edició divendres 10 d’abril de 1.936, pàg. 2


Els dies Sants.

Novament en la nostra ciutat es manifesta d'una manera patent, en aquestes diades santes, el fervor religiós de la gran massa de ciutadans.

Una multitud de fidels ha envaït els temples i capelles de la ciutat, durant aquests dos dies de Dijous i Divendres Sant, assistint amb devoció i recolliment exemplars als cultes que han tingut lloc en aquells sants recintes.

En les parròquies del Sant Esperit i Sant Pere, principalment la gentada que ha concorregut als solemnes actes i a prestar fidel adoració a Crist, ha estat grandiosa.

En el primer temple, revestiren singular relleu les solemnes Maitines i Laudes que cantaren magníficament la Rda. Comunitat i la "Schola Cantorum".

No menys concorregudes s'han vist les funcions que han tingut lloc avui, divendres, principalment la Missa de Presantificats que junt amb el cant de la Passió han tingut lloc a les 10 del matí

A la parròquia de Sant Pere, el nombre gran d'assistents als solemnes actes litúrgics que hi han tingut efecte, han fet insuficient la nau del temple.

El tradicional Via Crucis que com tots els anys s'ha celebrat pels patis interns del recinte, a les 6 d'aquest mati, presidit per les imatges del Sant Crist i la Verge Dolorosa, ha revestit aquella majestat i emoció que encomana l'acte i la placidesa de l’hora.

A les Capelles de Sant Francesc, P. P. Escolapis. R. R. Carmelites i RR. de la Puríssima Concepció la gernació ha estat igualment tan gran, que en molts dels actes s’ha fet impossible l'accés als recintes.

Terrassa, doncs, ha expressat novament la seva fe i amor a les institucions religioses i tradicionals, en aquestes diades de fervor espiritual.

LES CARAMELLES D'ENGUANY.

Seguint el tradicional costum de cada any, demà. dissabte, a les deu del vespre, una colla de socis d'aquesta Joventut donaran una audició de caramelles, a l'Associació Catalanista, dirigits pel consoci Roman Alia. Hi són convidats tots els socis de l'entitat.

LA VINGUDA DELS CONSELLERS DEMÀ PASSAT DIUMENGE.

L'Excel·lentíssim Ajuntament. Comitè Directiu Central i el Comitè Local del Segell "Pro Infància", inviten els ciutadans a assistir al Raval de Fermi Galan, enfront la Casa de la Ciutat. el pròxim diumenge dia 12, a dos quarts d'onze del matí. per tal de retre homenatge als Honorables Consellers de la Generalitat de Catalunya. senyors Ventura Gassol, Pere Mestres i Marti Esteve, que seran hostes de la nostra ciutat amb motiu d'inaugurar-se la Guarderia de Criançons del Pla de l’Ametllera.

No hay comentarios: