miércoles, 1 de enero de 2020

L’Acció, dissabte 4 d’abril de 1.936 pàg. 2


UNA CONFERÈNCIA OBJECTIVA SOBRE LA RÚSSIA ACTUAL.

En el temple Evangèlic del carrer de Galvany, ahir al vespre, l’eminent doctor Everett Gill, director de les missions evangèliques de l’Europa Oriental, amb l’ajuda d’un intèrpret donà la seva anunciada conferència sobre «El que jo he vist a Rússia i a Romania».

El local estava completament ple, i el senyor Gill, malgrat que la seva dissertació era tallada per donar pas al traductor, fou escoltat amb atenció i complaença.

L’orador, d’una manera suau i amable, començà la seva conferència fent un estudi de les diverses classes de russos que componen els 160 milions d’habitants de la nació més gran d’Europa. Estudià detingudament el caràcter dels mateixos traient-ne la conclusió de que Rússia, és un dels llocs on més arrelat es troba el sentiment religiós, malgrat que ara, les persones que es troben al poder, per tots els mitjans que tenen a mà intenten destruir aquest sentiment místic que caracteritza el poble rus.

L’orador malgrat lamentar-se dels procediments de què es valen els governants russos, no deixa de reconèixer que la tasca que estaven portant a terme els mateixos en allò que es refereix a actuar a favor de l’humil, és força exemplar.

El senyor Gill, esmenta la revolució francesa, en els temps en què el terror fou amo i senyor de França, i diu que no cal precisament matar, per tal que el poble deixi de pensar religiosament.

Fa un resumen de tot això exposat, traient-ne la conclusió que l’església evangèlica, que és la que no posa imatges en cap lloc, ha d’infiltrar-se en l’avenir en molts interiors de persones que actualment estan insensibles a les paraules de l’Evangeli, acabant la seva conferència el senyor Everett Gill.

CONFERÈNCIA TEOSÓFICA.

Demà, a les 5 de la tarda, el filòsof i publicista D.F. Climent Terrer, prou conegut i estimat a Terrassa, donarà una interessant conferència a local de la Rama Bakti, Sant Gaietà, 13, sobre el tema «L’alimentació humana des del punt de mira teosòfic».

L’entrada es lliure.

EL SINDICAT EN ATUR FORÇÓS ES REUNEIX.

A l’hora de sortir aquesta edició, s’haurà celebrat al Cinema Doré, una assemblea, a la qual el nou Sindicat de parats, convoca a tots els obrers sense treball de la nostra ciutat, per tal de discutir i buscar una solució a la seva precària situació.
Ignorem el resultat de la mateixa.

No hay comentarios: