sábado, 4 de enero de 2020

El Dia, edició dimarts 7 d’abril de 1.936, pàg. 2


ELS ACTES DE DIUMENGE A LA GUARDERIA PER A CRIANÇONS I A L'HOSPITAL.

El proppassat diumenge, tingué efecte com s'havia anunciat la visita que les autoritats practicaren a la Guarderia de criançons, instal·lada al Pla de l'Ametllera.

A l’acte, hi comparegueren, a més d'aquelles, alguns representants de les institucions que han treballat a favor del segell pro-Infància.

La guarderia fou detingudament visitada, podent-se comprovar els detalls de la mencionada instal·lació benèfica.

A la tarda, tingué efecte a l’Hospital, el festival organitzat per als asilats a aquesta institució, la qual corregué a càrrec dels elements de la Joventut Terrassenca, que executaren diverses interpretacions corals, molt celebrades.

També la secció de rítmica i plàstica de la mencionada entitat, oferí algunes interpretacions que foren molt aplaudides.

Tots els assistents varen ésser obsequiats després amb un berenar, constituint aquest, l’acte final d’aquesta festa, molt concorreguda per familiars i simpatitzants i que fou presidida per diversos consellers i consellers regidors.

NOVES REPRESENTACIONS, EN ALTRES LLOCS, A CÀRREC D'ESPERITS.

Està ben vist que els esperits no es prodiguen gaire, però quan ho fan no s'estan de res. Solventada ja la qüestió del carrer de l'Agricultura, on han deixat en pau definitivament a la noieta Obradors, que juga al carrer i fa una vida normalíssima, els esperits han traslladat la seva representació al carrer de Colom.

Allí, en un bar que hi ha, cantonada al carrer de Miquel Àngel, hom assegura que totes les nits hi fan aparició unes grans taques, que en fer-se de dia, desapareixen per art d'encantament.

Una secció del Departament de sanitat que s'ha traslladat al lloc del fet, ha analitzat les voreres del carrer on a les nits hi fan aparició les taques de referència, no trobant-hi res més que uns lleus senyals, que semblen producte d'alguna matèria grassa, així com ara oli que s'hagués vessat a aquell lloc.

Sembla que el veïnat ha quedat amb els empleats que a les nits vigilarà i que quan es desenrotllin les taques, els avisaran a fi que puguin comprovar-ho.

Males llengües creuen que els causants d'aquestes taques no són altres que els esperits de vi! No fora molt estrany si tenim en compte que tot neix davant un bar.

També aquests esperits malèfics causen estropicis pel veïnat de Can Palet. Hom assenyala una casa on la llet és bullida, sense necessitat de foc. També es parla d'una mosseta a la qual surt molsa al cap...

Naturalment, tot són parlaries del veïnat, però el mal és que hi han individus convençuts. Ara restarem en l'espera de les noves gestes dels fantasmes, en l'esperança de "sentir" coses molt enormes que deuran passar.

No hay comentarios: