miércoles, 1 de enero de 2020

El Dia, edició dissabte 4 d’abril de 1.936, pàg. 2


COLLES QUE S'ESPINYEN A PLE CARRER.

Ja fa dos dies que pels volts de dos quarts de 8 del vespre, es presencien al carrer de Sant Pere, alguns espectacles poc agradables i que tenen un regust de cosa de "gàngsters" sense pólvora.

Veritablement, com aquestes dues colles de joves es dediquen a esbatussar-se a ple carrer, producte de certes rivalitats, segons sembla provocades per la manera improcedent en que es porten els elements d'una de les "bandes", que a més de molestar els transeünts han provocat l'altra colla, elements de la qual, ni mancos ni coixos. les han empreses a cops i trompades, quan els altres ho han requerit.

Aquestes batusses. duren llargues estones, i ni ahir, ni abans d'ahir, a pesar que tot el carrer de Sant Pere n'anava ple, la guàrdia municipal ni la policia no han comparegut al lloc del fet.

Hi ha certa expectació per saber el que passarà en vetlles vinents, car les colles no afluixen, i han anunciat que cada vespre hi haurà sessió.

VILADECAVALLS.

Arrendo al peu de la carretera, compartiment amb tres habitacions i pati. Preu: deu pessetes mensuals. Informes: 14 d'Abril, número 5. Viladecavalls, els diumenges, de 10 a 12.
ASSENYALAMENT JUDICIAL PER AVUI.

Per aquest matí, a dos quarts d'onze, estava anunciat per a celebrar-se a la Audiència Provincial, secció tercera, un judici oral contra el veí Francesc Llorenç Tarell.

SOFREIX UNA CAIGUDA.

Al Centre Mèdic, fou auxiliada Maria Sabater, de 40 anys, que viu al carrer Volta, 53, la qual presentava excoriacions a ambdós genolls, rebudes en sofrir una caiguda.

PER A LA FORMACIÓ D'UN CENS DE PROPIETARIS I CONREADORS DE LA TERRA.

En el tauler d'anuncis de la Casa de la Ciutat, hi ha restat exposat un anunci, amb el qual es complimenta un decret del Conseller de Justícia i Dret, inserit en el Butlletí de la Generalitat, el qual disposa que tots els municipis ordenin la formació d'un cens de propietaris i un altre de conreadors. per a formar part del qual caldrà acreditar posseir en arrendament, parceria, masoveria o altra contracte similar.

L’ordre detalla els límits dels qui podran formar part d’aquests cens i els que en resten exclosos.

Aquests darrers podran recórrer davant una Junta Superior la qual fallarà la inclusió del peticionari.

REUNIÓ D’OBRERS DEL GÈNERE DE PUNT.

Per aquesta tarda a les 6 està anunciada la celebració al Cor dels Amics d’una assemblea dels obrers del gènere de punt pertanyents al sindicat autònom, els quals han de tractar entre altres qüestions l’adhesió o no al Sindicat de la C.N.T.

UN MITING DE PROPAGANDA COOPERATIVISTA.

Per a demà a les 10 del matí està anunciada la celebració al cinema Recreo, d’un acte de propaganda cooperativista, en el qual faran ús de la paraula diversos oradors pertanyents a cooperatives locals i foranes.

No hay comentarios: