domingo, 12 de enero de 2020

L’Acció, dissabte 18 d’abril de 1.936 pàg. 2


DE L’IMMINENT CONFLICTE DE LA CASA BOSCH.

Com sigui que demà flueix el termini assenyalat, en l’ofici de vaga que el passat dimecres presentaren els obrers de la casa Bosch. Tot avui s’han efectuat diverses gestions entre patrons i obrers, presidits per l’alcalde senyor Morera, el resultat de les quals ens és impossible saber, doncs aquestes entrevistes hauran començat a dos quarts de sis de la tarda.

El resultat d’aquestes gestions, per tal que arribin a coneixement dels afectats, serà donat avui o demà per ràdio.

LA COOPERATIVA DE LA FÀBRICA BIGUÉS.

En la reunió que el passat dijous celebraren els obrers mitjaires de la casa Bigués, per tal de fer funcionar la fàbrica sota un aspecte cooperatiu, entre altres importants acords, s’arribà a la conclusió de què cada obrer per tal de formar part de la cooperativa haurà d’aportar determinada quantitat.

S’acordà que els teixidors hi posin 4.000 pessetes cada un. Els muntadors i ajudants 1.000 pessetes cada un i les dones contribuiran amb 500 pessetes, també cadascuna.

Per tal de seguir endavant aquestes aspiracions cooperativistes seguidament s’iniciaran entrevistes amb el patró de la fàbrica i amb les nostres autoritats.

UN ACTE HUMÀ CONTRA LA CRUELTAT DE LA GUERRA.

Demà, diumenge, a les 5 de la tarda, tindrà lloc al Centre Espiritista, «La Fraternitat Humana», Topete, 99, 1er., un important acte contra la Guerra, prenent-hi part el distingit conferenciant n’Albert Carsi, entre altres membres del Comitè Català Contra la Guerra.

L’entrada és lliure.

UN VEÍ DE CASTELLBISBAL A COPS DE DESTRAL MATA EL SEU FILL.

A la Plaça d’Espanya de Barcelona, un guàrdia de Seguretat ahir procedí a la detenció d’un individu que li va infondre sospites perquè duia a l’americana algunes gotes de sang.

Un cop portat a la Delegació de l’Oest, manifestà anomenar-se Josep Viladoms Calix, de quaranta-cinc anys, veí de Castellbisbal, amb domicili a la dita població, carrer de la Llibertat, número 4.

Després de l’interrogatori al qual tot sotmès, manifestà que la passada nit, com fos que tingués sospites que el seu fill Joan de vint-i-un anys, no es comportava com cal, amb una destral li donà diversos cops mentre aquest era el llit i que li semblava que l’havia deixat mort.

El detingut sembla que donava senyals de tenir les facultats mentals pertorbades.

Moments més tard el detingut fou traslladat al Jutjat de Guàrdia, on donà tota mena de detalls del fet i afegí que una vegada comés el parricidi havia anat a Barcelona a peu des de Castellbisbal.

El Jutjat telefonà al de l’esmentada població i comprovà l’agressió, però des d’allí manifestaren que el fill no havia mort encara, si bé es trobava en greu estat.

El parricida passà a la presó i l’atestat ha estat portat al Jutjat d’Instrucció de Terrassa.

No hay comentarios: