viernes, 31 de mayo de 2019

El Dia, Edició dimecres 30 d’octubre de 1.935, pàg. 2


ACCIDENT MORTAL

Entre els quilómetres 228 i 229 de la línia dels ferrocarrils del Nord, entre les estacions de Terrassa i Viladecavalls, ahir a les vuit del vespre succeí un mortal accident.

Segons es creu, l’home de 37 anys, Blai Parreu i Sagarra, solter, domiciliat a la nostra ciutat al career d'Angel Guimerà, 213, anava fent cami vers Terrassa per la via del tren retornant de cercar bolets.

En ésser al lloc esmentat, veié ascendir veloçment el tren lleuger, que es dirigeix a Saragossa sense fixar-se que per i'altra via descendia també un tren; i fou aleshores que en voler defugir un comboi es posà davant l’altre que l'atropellà, matant-lo.

Seguidament comparegueren al lloc del fet el jutjat de Viladecavalls que previ el dictamen del metge forense ordenà l’aixecament del cadàver i el seu trasllat al dipòsit municipal de la dita vila.

Aquest matí, la desgràcia ha estat comunicada aIs familiars de la víctima, pel secretari municipal de Viladecavalls.

La identificació del desgraciat s'efectuà per una cèdula trobada dintre la cartera que portava a l'interior de l'americana.

HA ESTAT JUTJADA TERESA MALET, PEL DELICTE D'INFANTICIDI

El Tribunal de la Secció Quarta de l'Audiència de Barcelona, dilluns al matí va reunir-se a l’objecte de celebrar el judici contra Teresa Malet i Vendrell, convicta i confessa del delicte d'infanticidi. La causa tingué lloc a porta tancada.

El fiscal en les seves conclusions diu que la Malet, serventa de la casa número 18 del carrer de Jaume Jover durant la nit d'autes deslliurà un vailet. Perquè no fos coneguda la seva deshonra estrangulà l’infant i per assegurar-se de la seva mort va clavar-li unes ganivetades amb el ganivet que feia servir pels seus afers de cuina. Després va fer un paquet del cadàver i al matí va llençar-lo a la llauna de la brossa.

En ésser interrogada en l’acte del judici, la Malet digué que no recordava res de tot el que se li preguntava, mantenint-se tossuda en aquest terreny.

El veredicte emès pel Tribunal popular fou el de culpabililat.

Després que les parts cridades a declarar a la sala hagueren informat, el Tribunal de Dret condemna la processada a un any, vuit mesos i 21 dies de presó menor.

ALTRA CAIGUDA.

El jove de 15 anys, Pere Juanich, domiciliat a la Carretera d'Olesa, 60, a les vuit de la tarda d'ahir quan sortia esverat i corrent del Centre Social empaitat per un altre xicot amb el qual jugava, donà una traspassada i caigué de genolls a la Fontvella, davant mateix de la dita entitat. Va produir-se contusions i erosions en ambdós genolls de les quals fou curat al Dispensari Mèdic.

No hay comentarios: