sábado, 11 de mayo de 2019

La Veu de Catalunya, edició del 3 de octubre de 1.935, pàg. 2


Un tren procedent de Barcelona topa a Les Fonts de Terrassa amb un comboi de càrrega.

UN MORT I DIVERSOS FERITS.

Ahir matí, poc després de dos quarts de nou, quan els obrers ferroviaris de la Companyia de Ferrocarrils Catalans, es disposaven a començar unes obres de reparació prop del pas a nivell de Terrassa, es trencaren els frens de tres vagons de grava que hi havia estacionats en aquell indret.

Davant l’astorament dels obrers de la brigada, els vagons empesos de la formidable càrrega que duien, i el pronunciat desnivell de la via, emprengueren cursa en direcció cap a Rubí.

Alguns del obrers, passats els primers instants de perplexitat, es posaren a córrer per veure si podien encara aturar els tres vagons, però el fet d’haver de traspassar una riera que els interceptava el pas, els ho impedí. El comboi de càrrega, sense comandament de seguida, a una velocitat fantàstica es precipità en direcció cap a Barcelona.

Al cap de pocs minuts aquest comboi passava com un llamp per l’estació de Les Fonts, on, naturalment res no pogueren fer per a desviar-lo, perquè quan se n’adonaren ja havia traspassat la zona de les agulles de l’estació.

Immediatament el cap d’aquella estació telefonà preveient una catàstrofe, a l’estació de Rubí. Però l’avís ja arribava tard. Feia sis minuts justos que n’havia sortit, en direcció cap a Terrassa; el tren número 215, format de tres unitats, que surt de Barcelona a les vuit.

Fora que el tres vagons de grava descarrilessin, cosa que no era presumible a causa de la càrrega que duien, la topada era inevitable.

Al cap de pocs moments esdevenia. A l’entrada d’una corba, el tren es trobà amb el comboi que se li precipità al damunt.

El maquinista, amb un heroisme que ha merescut grans elogis de tothom, evità una catàstrofe més gran, sacrificant la seva pròpia vida. En veure els tres vagons que se li tiraven damunt per comptes de saltar de la cabina, aturà el tren, per tal de fer marxa enrere. No tingué temps per tant. Va produir-se la topada, i a conseqüència del cop morí aquest conductor.

Es deia Eusebi Canalies, tenia 40 anys, i deixa vídua i dos fills.

Pel fet d’haver aturat el tren la violència de la topada no fou tan forta i no es produí una veritable catàstrofe.

Anaven en el tren cent passatgers, dels quals alguns han sofert ferides lleus.

L’accident ocorregué a tres quarts de nou, al quilòmetre 25.

Immediatament hi acudiren ferroviaris de les estacions pròximes i l’alt personal de la Companyia i les autoritats de Rubí.

No hay comentarios: