jueves, 2 de mayo de 2019

L’Acció, edició dimecres 25 de setembre de 1935, pàg. 2


EL CARRER DEL TEATRE LLOC D'OPERACIÓ DELS LLADREGOTS

Durant la nit dels passats dilluns al dimarts es perpetrà un robatori a la casa número 8, del carrer del Teatre, domicili del senyor Ramon Alegre.

Segons sembla, aquesta casa feia uns tres mesos que es trobava deshabitada, puix que els moradors de la mateixa estaven estiuejant.

Ahir al matí, quan el senyor Alegre anà al seu domicili per veure si tot funcionava normalment, puix que durant la present setmana pensaven retornar a la nostra ciutat, es trobà amb la desagradable sorpresa, que de tot estava en el més gran desordre.

Els lladres havien entrat al domicili del senyor Alegre. Amb la més gran parsimònia pogueren actuar els lladregots, doncs pocs foren els panys de les portes i calaixos de la. casa que no quedaren destrossats.

Se n’emportaren nombrosos objectes de valor, joies, trajos, roba blanca, coberts, roba interior i altres coses. De moment encara que el robatori és de consideració no es poden calcular les pèrdues que els lladregots hauran pogut ocasionar, puix que falta fer un recompte de tot allò desaparegut.

Els lladres, segons la versió ─la  qual es fa seva la policia—penetraren pels terrats dels darreres de la casa. D’ací es deixaren caure al pati i gràcies a una finestreta del wàter, després de destrossar el vidre de la mateixa, pogueren penetrar a la cuina.

Tot i que la cuina està separada del demés cos de la casa per una porta que es tanca i que està reforçada amb unes planxes de ferro, els lladregots també la destruïren.

Com a nota còmica, hom assenyala el fet de què els lladres, s'invitaren ells mateixos a vins i licors, puix damunt la taula del menjador han estat trobades les deixalles del festí.

També els serens lladres es canviaren llur roba interior, doncs s’han trobat els pellingots que ells portaven en un recó del quarto guardaroba.

El fet el denunciaren ahir al mati a la Comissaria de policia.

Sembla però, que els lladregots no tenien noticia de la denúncia, puix ahir al vespre anaven a prosseguir el seu treball.  Ahir però, ja havien agafat altra casa, o sigui al costat mateix del domicili del senyor Alegre, on actualment hi viu el senyor Joan Morral. Els d'aquesta casa tampoc es troben a la nostra ciutat.

Es donaren compte d'això uns ciutadans que passaven pel carrer del Teatre veieren llum a la casa de referència. Cuitaren a denunciar-ho a la policia la qual acompanyada d'altres persones acudiren al lloc de fet.

Tot i que es mirà de procedir amb la més gran cautela, els agents de l'autoritat vegeren que els lladregots ja s’havien escapolit. Llavors la policia pogué veure que els fugitius ja havien iniciat la seva feina. Tres o quatre calaixos ja es trobaven despanyats. Amb tot, no robaren res.

UN PASSEIG PERJUDICIAL.

Fidel Marcó, de 37 anys, domiciliat al carrer Sant Josep, 61, ahir a la tarda quan baixava tranquil·lament per la Rambla d'Egara, posà al peu en un sot d'aquell indret, sofrint una forta caiguda.

Es produí algunes contusions en diverses parts del cos, les quals les hi curaren al Dispensari.

UNA AGRESSIÓ MAL INTENCIONADA

A un quart de vuit del vespre d'ahir, el vailet d'onze anys, Francesc Piñol, domiciliat a la plaça del Progrés, 6, s'estava assentat tranquil·lament en el pedrís del portal de casa seva,

Tot d'un plegat es senti ferit a l'ull esquerra. Acabaven de tirar-li una pedra. Com és de suposar, el minyó es posà a plorar amb gran desconsol, doncs a més del mal, li sortia força sang de la ferida.

Els seus familiars, que sortiren de la casa llur en sentir els crits del vailet, el traslladaren tot seguit , al Dispensari. Ací el guarí el metge de torn, el qual assenyalà la gravetat de la ferida.

El fet sabem que ha estat denunciat al Jutjat d'Instrucció.

També per noticies que tenim de l'esmentat vailet, ens diuen que aquest ha estat traslladat ràpidament a Ia Clínica del Dr. Birba de Barcelona, en el qual lloc manifestaren que quasi es veien impotents per salvar l’ull del desgraciat infant.

No hay comentarios: