viernes, 24 de mayo de 2019

La Veu de Catalunya, edició del 19 de octubre de 1.935, pàg. 18


En la «Sessió Inaugural» de la temporada que tindrà lloc demà diumenge, a la nit al Casal de les Arts terrassenques, hi actuaran Mercè Plantada, cantatriu, acompanyada al piano per Maria Niebaur, Ferran Pérez i Prior, violoncel·lista, acompanyat al piano per Matilde Viver, i a més serà presentada per primera vegada l’orquestra de corda d’ «Amics de les Arts».

Heus ací el programa de les conferències d’ensinistrament de la població civil terrassenca contra les agressions de la guerra química, organitzat pel Comitè local de la «Lliga protectora de la població civil contra els atacs de la guerra química» en col·laboració amb el Radio Club Terrassa i sota el patronatge de l’Ajuntament.

La conferència inaugural tindrà lloc demà, diumenge, al matí, a les onze, al Saló de Sessions de l’Ajuntament, amb assistència de les autoritats. Dissertarà el doctor A. Bergós  i Ribalta, professor de la Facultat de Medicina, sobre el tema: «La croada que cal emprendre davant la possibilitat d’una agressió aero-química. Aquesta conferència serà il·lustrada amb nombroses projeccions i demostracions pràctiques.

Les altres conferències s’efectuaran diàriament a dos quarts de nou de la nit al dit saló i acabaran el dissabte, dia 26 del corrent.

Tercera conferència, senyor Francesc de P. Sala, farmacèutic, qui parlarà sobre: «Agressius aero-químics, historia, producció, propietats, anàlisi, etc.»

Quarta, senyor Lluís Sapés enginyer, desenrotllarà el tema: «Habilitació i construcció de refugis per a protegir la població civil contra els gasos de combat».

Cinquena, doctor Delfí Sanmartín, desenrotllarà: «Simptomatologia general i terapèutica d’urgència dels intoxicats pels agressius aero-químics».

Sisena, senyor Jon Paulis, publicista, versarà sobre: «Aspectes socials de la guerra química».

La darrera conferència anirà a càrrec del senyor Serapi Bonet, conseller de l’Ajuntament i membre de la Junta local de Sanitat, amb el tema: «Glossa i resum del cicle de conferències».

Al dipòsit judicial fou identificat pels seus familiars el cadàver de l’ancià que fou atropellat per un tren de càrrega descendent, en el pont de la Riera de Les Arenes. S’anomenava Joan Albí i Aragonés de 74 anys, domiciliat a la Carretera de Rubí, 124.

Hom pogué conèixer la seva identitat per un rebut del lloguer d’una casa que li fou trobat en una butxaca de l’americana. Aquest anava estès al seu nom, Josep Albí i corresponia al mes de març de l’any 1.929. Estava signat per un procurador de cognom Castellet, i esmentava com a propietari de la casa número 124 de la carretera de Rubí un tal Martorell.

No hay comentarios: