domingo, 26 de mayo de 2019

L’Acció, edició dijous 24 d’octubre de 1935, pàg. 2


EL CURSET CONTRA LA GUERRA QUÍMICA.

La conferència d'avui del curset contra la guerra química, anirà a càrrec del Dr. Delfí Sanmartí sobre el tema «Simptomatologia general i terapèutica d'urgència dels intoxicats pels agressius aero-químics».

Es a dos quarts de nou des de Ràdio Terrassa.

OPERADA CONVALESCENT.

Desprès d’una important operació que li féu el Dr. Lience, està de retorn a la seva llar, procedent d'una clínica de Barcelona, L’esposa del nostre volgut amic En Joan Ballet, Na Concepció Caldés.

El seu estat és satisfactori, de la qual cosa ens n’alegrem.

A PROFIT DE LES COLONIES ESCOLARS.

A l'Ajuntament ens han lliurat la següent nota, que publiquem en el seu idioma original, car no anem massa sobrats de temps per entretenir-nos en traduccions.

«Los Concejales de nuestro Ayuntamiento perteneciente al Partido de Acción Popular Catalana (Ceda) interesaron de su Jefe Regional Sr. Cirera i Voltà la gestión cerca del Ministerio de Instrucción Pública para que fuese concedida una subvención de 4.000 pesetas para las colonias escolares habiendo dicho Sr. remitido a esta Alcaldia la orden de concesión de la subvención solicitada»

UNA BANDA D'ATRACADORS INFANTILS.

Durant el matí d’avui la guàrdia municipal ha portat a terme la detenció de vuit vailets de la barriada de Can Aurell, els quals des de fa dies venien practicant a la nostra ciutat una sèrie de petits robatoris en domicilis de terrassencs.

Segons sembla, aquests petits lladregots actuaven perfectament organitzats i sota la direcció del més menut de la colla, un vailet d'uns 8 anys.

La guàrdia municipal els ha portat a la Comissaria de policia, on han estat interrogats convenientment pels agents.

Després de preses algunes declaracions, s'ha pogut comprovar la participació d'aquests vailets en varis robatoris comesos entre el mati del passat dimarts i la tarda d'ahir. Sembla que aquests vailets es dedicaren a robar rellotges i després se'ls venien per una pesseta o menys encara.

Ahir a la tarda penetraren a una Casa del carrer Martin Díaz, domicili de Josep Panè i Adell de 37 anys. Desprèn de fer un gran enrenou amb els mobles i robes, s’emportaren un rellotge d'home i dos de dona.

També robaren dues guardioles del nen de la casa, les quals contenien 5 pessetes i un moneder amb 8 pessetes en metàl·lic.

L'altre dia també robaren de la casa número 54 del carrer Jodis, domicili de Joan Padrós, un canari, un rellotge polsera i unes claus.

I també aquesta banda de vailets penetraren recentment a la casa número 125 del carrer Infant Martí, domicili de Josep Cirera. En aquesta casa després de regirar-ho tot se n'emportaven un bitllet de 25 pessetes i 10 pessetes en metàl·lic. Els precoços lladregots entraren en aquesta casa per una finestra del pati.

Els vuit detinguts, després de les degudes diligències de la policia, sembla que seran posats a disposició del President del Tribunal Tutelar de Menors.

No hay comentarios: