sábado, 18 de mayo de 2019

La Veu de Catalunya, edició del 13 de octubre de 1.935, pàg. 4


L’il·lustre filòleg Pompeu Fabra anirà a Terrassa el dia 16 del corrent, per tal d’inaugurar el Curset de Gramàtica Catalana, que organitza la Comissió de Cultura de la dita entitat, a càrrec del professor Delfí Dalmau.

A Caravaca fou detingut per la guàrdia civil Cristòfol Fernàndez i García, acusat d’ésser l’autor de diversos robatoris de bicicletes perpetrats a Terrassa, lloc on ha estat traslladat per guàrdies de la benemèrita.

A disposició del Jutjat d’Instrucció encarregat d’instruir-li sumari, ha ingressat a la presó d’aquest partit.

Han visitat l’Alcalde senyor Homs, els senyors Paulís, metge, Sapés, enginyer, i Sala Morgades, farmacèutic, per parlar-li d’una conferència il·lustrada amb projeccions, que es proposen donar en col·laboració, en data propera, sota el títol «Com caldria organitzar la defensa de la població civil terrassenca contra els perills de la guerra química».

Aquest acte forma part de la sèrie dels organitzats pel Comitè de la «Lliga protectora de la població civil contra els atacs de la guerra química», entitat que presideix a Barcelona el Professor de la Facultat de Medicina, Dr. Bergós Ribalta, i de la qual formen part distingits metges, enginyers i farmacèutics de la capital i d’altres ciutats catalanes.

Fou traslladat al Dispensari mèdic, Ramon Fabregat, de 27 anys, casat. El metge de guàrdia va assistir-lo d’unes ferides d’arma de foc al dit gros del peu dret.

Segons manifestà el ferit, es trobava caçant en un bosc proper a la ciutat, quan començà a ploure. Per tal d’evitar que se li mullessin els canons de l’escopeta, posà aquesta cap per avall i així feia camí. De sobte, degut a una empassegada que donà, l’arma va engegar-se i el ferí.

Després de practicada la primera cura, el Fabregat passà al seu domicili, carrer de Marconi, 82.

S’ha personat a la Comissaria de Policia, Joan Llovet i Argemí, de 21 anys, que viu a la Rambla d’Egara, 244, com a representant de la fàbrica de gèneres de punt Eduard Carreras i Taló, situada en un solar de la carretera de Montcada, 218, ha denunciat que s’ha comés un robatori en la susdita fàbrica. Els lladregots s’apoderaren de 65 pessetes en metàl·lic i 15 dotzenes de mitges valorades en unes 400 pessetes.

La policia efectua recerques per al descobriment dels autors del robatori.

Tingué lloc l’obertura de l’Exposició pòstuma que en homenatge al malaguanyat artista J. Soler i Diffent, ha organitzat «Amics de les Arts».

A la sala d’actes figuren les bellíssimes produccions propietat de compatricis. Al plafó central hom pot contemplar en lloc preferent i emmarcat de llorer el bust de l’artista traspassat, reeixida producció de l’escultor terrassenc, Cèsar Cabanes.

Assistiren a l’acte inaugural de les exposicions, el qual dins de la major sobrietat resultà imponent, l’Alcalde de la ciutat, senyor Homs, acompanyat del president de la Comissió de Cultura, senyor Domènec.

Com de costum, aquesta interessantíssima exposició pictòrica, es pot visitar els dimarts, dijous i dissabtes, de 7 a 8 del vespre i els festius, durant tot el dia.

Per iniciativa d’alguns terrassencs que hi viatjaven, s’ha obert una subscripció a favor de la família del desgraciat Emili Canalís conductor dels Ferrocarrils de Catalunya, que perdé la vida per salvar la dels seus consemblants que eren passatges del comboi sinistrat entre les estacions de Rubí i Les Fonts, la setmana passada.

En la darrera sessió de la ment hom acordà donar quinze dies de llicència per haver-se d’absentar, al Conseller Regidor d’Obres Particulars, senyor Joan Boldú.

S’ha encarregat d’aquest Departament, en caràcter d’interí, el Conseller Regidor de Governació, senyor Joan Vives.

No hay comentarios: