viernes, 17 de mayo de 2019

L’Acció, edició divendres 11 d’octubre de 1935, pàg. 2


DETENCIÓ DE TRES JOVES «SENYORS» VESTITS DE «CAL JORBA» DE TERRASSA.

Ahir a la tarda es presentà a la coneguda «Casa Jorba» de la nostra ciutat, instal·lada a la Plaça de la República, tres individus de bon aspecte, tots ells joves, manifestant que desitjaven comprar-se un trajo fet cadascun d'ells,

El dependent d'aquell lloc començà  a treure existències i mentrestant els elegants compradors anaren emprovant-se els trajos.

Sembla que als tres clients no els agradaven prou els trajos, doncs tot sovint feien treure altres existències. I mentre el dependent marxava un moment per treure més trajos, un dels individus, bo i dient que anava a comprar tabac, sortia al carrer i se n'enduia un trajo el qual dipositava en un recó del Bar Colon. Aquesta maniobra es repetí per quatre vegades

Finalment acabaren dient tots tres que no els agradava cap trajo. I sense donar cap més satisfacció marxaren.

Quan feia una estona que eren fora, els de la «Casa Jorba» es donaren compte del furt, però ja no trobaren els lladregots enlloc.

Sortosament aquests foren detinguts, encara que no de resultes de les gestions que feren els de la «Casa Jorba». Les detencions les portaren a terme els mossos d’esquadra de Sant Cugat, que ahir vingueren a Terrassa. Aquests pujaren al tramvia dels F.F.C.C. i un cop dintre els enfondiren sospites tres individus que resultaren ésser els lladregots, els quals anaven amb grossos paquets. Finalment els interrogaren i després d'una llarga conversació pogueren veure que es tractava de malfactors. Els baixaren a Sant Cugat on han passat la nit.

Aquest matí els tres lladres, elegantment vestits amb la roba del furt, han estat conduïts a fa nostra ciutat. causant força expectació, car llur aspecte sembla de persones decents i acabalades.

Al Jutjat d’instrucció local se'ls ha pres declaració, ordenant-se a continuació que ingressessin a la presó del Passeig.

S’anomenen, Gil Gil i Pérez, Perfecte Ballester i Rosend Montiel i Blanquer. Fins ara havien viscut a Barcelona, i segons sembla es tracta d’uns aventurers de gran escala.

UN CASAT QUE LI FUIG LA DONA AMB ELS FILLS

Ahir a la tarda es presentà a la Comissaria de Policia el terrassenc Leopold López, de 29 anys, domiciliat a la Carretera de Montcada, 15, el qual denuncià a la policia que la seva muller anomenada Montserrat Cardós ha desaparegut del seu domicili juntament amb tres fills seus.

L'escàpola muller també s'ha emportat una màquina de cosir i trenta pessetes en metàl·lic.

No hay comentarios: