viernes, 31 de mayo de 2019

L’Acció, edició dimecres 30 d’octubre de 1935, pàg. 2


LLICENCIAMENT DE TROPES

S'ha resolt que del 10 al 16 de novembre pròxim, siguin llicenciats i passin a la situació de disponibilitat de servei actiu, les classes de tropa pertanyents a la primera crida del reemplaç  de 1934 que compleixin l’any de servei i el prestin en els cossos i unitats de l'exercit d’Àfrica i destacaments del Sàhara.

DENÚNCIA PER ROBATORI.

Un pagès de la barriada de Can Aurell, ha denunciat al Jutjat de Primera Instància que d'una caseta situada a la vinya de la seva propietat li havien robat un matalàs i unes cadires, després d'haver violentat Ia porta d'entrada. Ignora qui pugui ésser l’autor de la sostracció.

La policia efectua diligències per a descobrir el culpable.

MOSSEGADA PER UN GAT.

Ahir a la tarda, per haver estat mossegada per gat curaren al Dispensari Mèdic de la localitat a Candelària Font, de 35 anys, domiciliada al carrer de la Riba, 53.

Sofria diverses queixalades i esgarrapades a la mà esquerra.

DETENCIÓ D'UNES NOIES DEDICADES A COMERÇ IMMORAL.

La guàrdia municipal, ahir a la tarda, portà a terme la detenció de tres noies joves, les quals ja feia uns dies que hom les inspeccionava, puix respecte les mateixes s'havien fet algunes denúncies que no les afavorien massa.

Aquelles noies s'anomenen Dorotea Sirvent i Folch, Escolàstica Montfort i Sancerni  i Eulàlia Prim i Calà.

En el moment d'ésser detingudes aquestes noies anaven a agafar un cotxe del servei públic.

La guàrdia municipal les conduí a la Comissaria local de policia. Els agents d'aquest lloc interrogaren extensament les tres noies, traient-ne les següents conclusions.

La Eulàlia Prim, és la més gran de les tres. Té aproximadament uns 21 anys. Segons sembla, aquesta fa oferiments enlluernadors a noies més joves que ella dient-les-hi que si van amb ella els comprarà  vestits i altres coses, com també els donarà diners.

Un cop les té convençudes.—segons les mateixes declarants─ les relaciona amb diversos individus amb els quals han de cometre actes que entren de ple en el rengló de la immoralitat,.

Els agents de policia, insistint en el seu interrogatori, han mirat de saber els noms dels homes amb els quals les detingudes estan relacionades, però les noies s'han negat a facilitar-ne cap.

Per altre cantó la policia ha tingut coneixement de qui era un dels subjectes que tenia relacions amb les detingudes. Ha estat detingut. El nom d'aquest home, no el donem, per ara, car de moment declara fent protestes d'innocència i negant les acusacions que se li  fan.

Idèntica declaració han prestat les noies, Dorotea Sirvent i Escolàstica Montfort de 15 i 16 anys, respectivament.


A la Eulàlia Prim, desprès d'haver prestat declaració, sembla que li sobrevingué un fort atac d’histerisme, puix que hagué d'ésser assistida al Dispensari.

No hay comentarios: