viernes, 24 de mayo de 2019

La Veu de Catalunya, edició del 20 de octubre de 1.935, pàg. 6


L’Alcaldia ha rebut la tan esperada comunicació de la Comandància General de la Quarta Divisió, autoritzant el retorn de les armes de caça que han dormit aquests mesos en una de les dependències de la Casa Consistorial.

Demà començarà el repartiment a l’Alcaldia, de 4 a 8 de la tarda, i continuarà cada dia, a les mateixes hores.

Cal tenir present que no es lliurarà cap arma sense la presentació de la llicència corresponent, legalitzada per la Quarta Divisió, tal com disposa el vigent Reglament general d’armes i explosius.

Acabada la representació de «Yerma», visitaren el casal dels artistes terrassencs, l’eminent actriu Marguerida Xirgu, el poeta Federico García Lorca, Rivas Cherifg i alguns acompanyants.

Visitaren detingudament l’exposició pòstuma de J. Soler i Diffent, la producció del qual impressionà fortament els visitants.

García Lorca donà paraula que en vinent mes de novembre donaria a «Amics de les Arts» una audició comentada dels seus millors poemes.

Ha aparegut el primer número d’un setmanari titulat «Inquietud», el qual està fet per joves de la localitat. Aquesta publicació estarà mancada en absolut de tot caràcter polític i acollirà en les seves pàgines les activitats culturals, artístiques, esportives, de la ciutat. També tindrà una secció de literatura i una altra dedicada a biografies d’homes cèlebres. També hi haurà unes pàgines d’humorisme.

Al «Foment de les Arts Decoratives» de Barcelona i a honor de Laura de Santelmo, la «Secció de Cinema» d’ «Amics de les Arts» passà els films «Concert Costa» «La volta al món» i un reportatge en el qual apareix la notabilíssima artista.

Laura de Santelmo sortí molt ben impressionada d’aquesta Sessió i felicità amb efusió els autors dels films projectats.

Es possible que de retorn a París i Londres, Laura de Santelmo doni una nova audició a Terrassa.

No hay comentarios: