martes, 28 de mayo de 2019

L’Acció, edició dissabte 26 d’octubre de 1935, pàg. 2


EL CURSET RADIOFÒNIC SOBRE LA GUERRA QUÍMICA.

Ahir vespre, a l'hora de costum, el notable publicista, professor Joan Paulis i Pagès, director de l'Escola ambulant de Puericultura, desenvolupà des del micròfon de l'emissora local, la sisena conferència del curset sobre la Guerra Química.

Amb innegable competència el dissertant anà tractant les diverses fases del tema que tenia al seu càrrec, «Aspectes socials de la guerra química», el conjunt dels conceptes emesos resulten uns paràgrafs emocionants i sadolls de les perspectives socials que té aquest flagell de la guerra química que s'ha afegit al flagell de la guerra entre humans.

Avui, com a cloenda del curset, el Conseller-gestor i membre de la Junta Local de Sanitat, senyor Serapi Bonet, parlarà des de Ràdio Terrassa, a l'hora consabuda.

DESAVINENCIES CONJUGALS.

La conciutadana, Alliberada Garcia i Bermúdez, de 21 anys, domiciliada al carrer Sant Quirze, 18, s'ha personat a la Comissaria de policia, per tat de denunciar que malgrat estar separada del seu marit, aquest l'ha visitada avui al matí i li ha etzibat una colla d'empentes i altres mals tractes.

L'enfutimat espòs de la Garcia, és d'ofici taxista i s'anomena Antoni Matarín. Fa vida marital amb una altra dona i llur domicili el tenen al carrer del Nord, i sembla que aquest matí s'ha personat al domicili de la seva Alliberada per tal de discutir diversos afers relacionats amb la separació dels seus cossos. Desprès d'una breu discussió l'ha agafada i amb una forta empenta l'ha llançada contra la taula del menjador.

La dissortada esposa, malgrat comptar només 21 anys d'edat es ja mare de dos fillets, i està a punt de deslliurar-ne un altre.

ENCARA MÉS MALESES DE LA BANDA INFANTIL DE LLADREGOTS.

Avui ha estat denunciat a la Comissaria de policia altre petit robatori, perpetrat a una casa sense número de la carretera d'Olesa, domicili de Josep Puigdellívol de 54 anys.

En aquesta casa els lladregots hi penetraren per una finestra que dóna a un torrent. Un cop a l'interior s'emportaren deu duros en bitllets que trobaren en un calaix i desprès 5 duros metàl·lics que hi havia en una tauleta de nit.

la policia creu que els autora d'aquests robatoris són els vailets detinguts dies passats de resultes d'altres petits robatoris comesos  a vàries cases de la localitat.

Dels vuit vailets que la policia detingué, solament tres han estat traslladats al Tribunal Tutelar de Menors.

Aquets s'anomenen; Josep Ruíz i López, de 10 anys, domiciliat al carrer Ramon Llull, 5.,Benet Jornés i Besoras; de 9 anys, amb domicili al carrer Ramon Llull, 110, i Miquel Martínez i Alcaraz, 11 anys, domiciliat a la Carretera de Martorell, 134.

CURSA INFANTIL DE PATINETS.

Sabem que un grup local treballa activament per tal d'organitzar per a data propera una popular cursa infantil de patinets que tindrà lloc a la Rambla d’Egara.

Son vàries les cases comercials i entitats recreatives que han promès llur cooperació,

No hay comentarios: