domingo, 12 de mayo de 2019

La Veu de Catalunya, edició del 4 de octubre de 1.935, pàg. 3


ENTERRAMENT DEL CONDUCTOR.

Ahir, a les cinc de la tarda, tingué lloc, a Rubí, l’enterrament de l’heroic Eusebi Canalís, maquinista del tren sinistrat en la topada ocorreguda dimecres, prop de l’estació de Les Fonts de Terrassa.

El fèretre embolcallat en un domàs de la Mútua Ferroviària, era portat a pes de braços pels companys del finat. Presidia el dol l’Alcalde de Rubí, senyor Francesc Puig Saló, i l’acompanyaven els senyors Antoni García, Cap del personal de la Companyia, el qual ostentava la representació del seu Director; els senyors Francesc Bernardi i Vicenç Solà, Cap i sots-Cap de Moviment, respectivament; el doctor Massó, pel Cos facultatiu de la Previsió Ferroviària , i alts empleats de l’empresa.

Seguia el dol familiar, en el qual figuraven germans i altres parents del malaguanyat Canalís, i darrera d’aquests, comissions d’obrers i empleats, que eren portadors de monumentals corones de flors naturals, ofrena de la família i dels companys de treball del finat.

Al seguici, format per més d’un miler de persones, figuraven la totalitat del personal franc de servei de les oficines, tallers, de moviment i brigades. També hi veiérem la Junta Directiva del Centre Aragonès de Sarrià, en ple, acompanyada d’una nodrida representació de socis.
Al cementiri, l’empleat d’oficines senyor Lluis Pascau, en nom de la família, adreçà uns mots de regraciament als qui assistiren a l’acte piadós de l’enterrament, i, breument, amb paraules abrandades de veritable emoció, glossà la gesta heroica del qui, sacrificant la seva vida, havia evitat que l’accident esdevingués una gran catàstrofe, sacrifici ─ digué ─ del qual tots els empleats es senten orgullosos.

Descansi en pau Eusebi Canalís, i rebi, la seva família i la Companyia de Ferrocarrils de Catalunya el testimoni del nostre condol.

No hay comentarios: