lunes, 20 de mayo de 2019

L’Acció, edició dimecres 16 d’octubre de 1935, pàg. 2


HOMENATGE ALS DIRECTORS DELS DIARIS COMARCALS.

La revista «Annals del periodisme català» portaveu de l’Associació de Periodistes de Barcelona, publicarà en el seu pròxim número els retrats dels directors de tots els diaris comarcals de Catalunya.

Han estat sol·licitats els retrats dels respectius directors dels tres diaris locals.

PREC HIGIENIC AL VEINAT, QUE NO PODRÀ ÉSSER GAIRE ATÉS

El conseller gestor d’Higiene i Sanitat del nostre Ajuntament, senyor Vellsolá, ens suplica per mitjà del departament de Sanitat, que fem pública la necessitat que hi ha de què tots els ciutadans un cop hagi passat el carro de les escombraries pels seus respectius domicilis, treguin del carrer el receptacle de la brossa buit. doncs d'aquesta manera es col·laborarà al bé de la salut pública.

Sembla que hi ha intenció de penyorar totes aquelles persones que no acatin aquesta disposició.

Nosaltres trobem molt bé aquesta mesura a favor de la higiene de la ciutat, però també creiem que potser abans de dictar disposicions com l'anterior, es mirés d'obligar l'empresa de la recollida d'escombraries, que els seus carros passin en una hora fixa cada dia. Els ciutadans no poden estar esperant tot el mati o tarda el pas del carro i molt menys aquells que degut a les seves ocupacions no es troben als seus domicilis.

PER FI SEMBLA QUE LES ARMES DE CAÇA SERAN RETORNADES

L'alcalde gestor de la nostra ciutat aquest mati ha tornat a marxar a Barcelona, per l'assumpte que ja tots sabem, o sigui el retorn de les armes de tots aquells caçadors que les entregaren després dels successos d'octubre.

Sembla però, que l’assumpte entra ara en vies de solució, doncs se'ns diu que dintre poc ja es pot assegurar que seran retornades.

RENYINES, TROMPADES I FERIDES.

Aquest mati al carrer Concili Egarenc han sostingut una forta baralla les conciutadanes, Maria Piera i Biosca, domiciliada a la casa de camp de les Martines i Rosa Sobrevalls i Ferrer, domiciliada al carrer Linneus.

Les dues dones s'han colpejat de mala manera, i una estona més tard han tingut d'ésser curades al Dispensari de contusions i erosions.

El fet ha estat denunciat al Jutjat Municipal.

No hay comentarios: