viernes, 10 de mayo de 2019

L’Acció, edició dijous 3 d’octubre de 1935, pàg. 2


DEL SINISTRE FERROVIARI D’AHIR

Els lesionats en l’accident ferroviari ocorregut ahir, a la via dels F. F. C. C. continuen en el mateix estat. El més greu d'ells, l’empleat de la Companyia, Agustí Adell, encara que continua en la mateixa situació sembla que les males impressions respecte d'ell, en els primers moments s'han esvaït lleugerament.

Cal que remarquem que el primer botiquí que ahir es personà al lloc de la catàstrofe, fou el del gabinet Sanitari del nostre Ajuntament.

També se’ns diu que resultà amb alguna contusió d’importància, l'industrial de la localitat Josep Arch.

La premsa de Barcelona avui, en general, dedica extensa informació periodística i gràfica aquest tràgic succés. Per cert que com a cas excepcional «La Vanguardia» ha fet ascendir fins a 22 el nombre de ferits, molts dels quals declara que no passaren pel Dispensari, car se n’anaren directament a llurs domicilis.

Desitgem sincerament que tots els ferits aconsegueixin un ràpid restabliment.

NOU CAP DE LA POLICIA GOVERNATIVA.

En substitució del comissari de policia senyor Uzabal, el qual per sofrir una forta afecció a la gola es troba hospitalitat en una clínica de Barcelona, ha estat traslladat a la nostra ciutat, l’excap de policia, senyor Ladislau Franco.

UNA «TARASCA» QUE LI TOCA EL REBRE.-

Pels volts d’un quart de nou del vespre d'ahir enfront mateix de la caseta del guarda consumer de la carretera de Rellinars la ja tan coneguda buscadora de raons, Dulce Sànchez, en unes baralles que sostingué amb unes seves veïnes, eu resultà fortament contusionada.

Segons explicacions de la Dulce, les veïnes esmentades després de tirar-la a terra començaren a colpejar-la amb pedres i estelles fins a fer-li rajar la sang de varies parts del cos.

Aquesta dona, per les referències que tenim, ja ha canviat diverses vegades de domicili, puix en tots els llocs on ha viscut ha revolucionat el barri amb les seves extralimitacions alcohòliques.

A la Sànchez li curaren diverses contusions als braços i també sofria una ferida contusa a la cadera esquerra.

Un cop curada, I ‘esmentada busca-raons se n'entornà al seu domicili a dormir l'apallissament.

Aquest mati, sembla que en llevar-se ha tornat a trobar les seves veïnes i aquestes, recordant les anteriors ofenses l'han tornada a pegar.

Ha tornat al Dispensari, on li han curat una ferida contusa a l'escàpula dreta.

Des del Dispensari la Sànchez s'ha traslladat a la comissaria de policia, on ha denunciat el fet. La policia ha tramés la denúncia al Jutjat d'Instrucció.

L'ALCALDE-GESTOR SENYOR HOMS A BARCELONA

Per tal d’assistir a l'assemblea del Sindicat de Turisme, aquest matí el senyor Homs. Alcalde gestor de la nostra ciutat, s’ha traslladat, a Barcelona.

CAUSA QUE PASSA A LA JURISDICCIÓ ORDINÀRIA

En rebre ahir al migdia, els informadors, l'auditor de la Divisió els manifestà que havia decidit inhibir-se a favor de la jurisdicció ordinària la causa instruïda amb motiu de l'assassinat i robatori en la persona de Joaquim Boldó a la carretera de Terrassa a Viladecaballs, en la qual hi ha nou processats.

No hay comentarios: