sábado, 25 de mayo de 2019

L’Acció, edició dilluns 21 d’octubre de 1935, pàg. 2


UNA FADRINA DE 25 ANYS ES LLANÇA PEL PONT DEL PASSEIG:

Serien aproximadament tres quarts de dotze d’aquest migdia, quan un transeünt que passava pel pont del Passeig de García Hernández, en mirar casualment sota el pont ha vist amb la natural sorpresa, que en unes bardisses del fons hi havia un embalum que semblava un cos humà.

Immediatament ha cridat altres persones, i tots plegats s’han dirigit al fons del pont. En arribar a aquest lloc han pogut constatar que les seves suposicions eren certes. Es tractava del cadàver d’una noia jove, d’uns 25 anys, i de molt bon aspecte. Vestia trajo de color blau amb una jaqueta color fosc.

Era ja cadàver, i pel que sembla la desventurada ja feia hores que es trobava en aquell lloc, puix que les seves carns estaven completament morades pel fred de tota la nit. Això per les esbrinacions que s’han fet més tard.

Immediatament ha estat avisada la Creu Roja. També ha estat avisat el Jutjat d’Instrucció.

En un moneder que portava la desgraciada, hom hi ha trobat diverses fotografies. Entre elles una d’un jove, en la qual hi havia un nom d’una noia, que es suposa el de la víctima; Josefina Ester i González.

S’han fet gestions entre les persones que en aquell lloc hi havia i per últim s’ha pogut saber que la infortunada suïcida venia prestant els seus serveis de minyona a la casa número 22 del Passeig de Garcia Hernández, domicili de l’industrial senyor Canyelles.

En aquesta casa han manifestat que la seva minyona marxà ahir a la tarda dient que anava al ball i ja no l’han tornada a veure.

Sembla que la dissortada, en sortir del ball, i pel que es deixa entreveure, de resultes d’algun desengany amorós, decidí llançar-se pont avall.

De moment es desconeixen altres detalls relacionats amb el succés. Podria molt ben ésser que la suïcida hagués sostingut alguna disputa, cosa que creiem que la justícia ja es cuidarà d’indagar.

A dos quarts d’una s’han personat al lloc del fet els components del Jutjat d’Instrucció. Els quals han ordenat l’aixecament del cadàver. El metge forense senyor Cadafalch, també ha fet una detinguda inspecció a la interfecta.

A continuació la Creu Roja ha traslladat el cadàver al dipòsit judicial.

La desgraciada portava dues anells. Una d'elles sembla de prometatge. També portava en un braç una cadena amb un «no me olvides»,

No hay comentarios: