sábado, 4 de mayo de 2019

La Veu de Catalunya, edició del 26 de setembre de 1.935, pàg. 4


El Conseller-regidor de Sanitat senyor Vellsolà, acompanyat d’altres regidors i de personal sanitari ha fet una inspecció a l’alberg per a pobres de la barriada de Sant Pere, en el qual hi ha tres llits per a dones i cinc destinats als homes.

En aquest alberg, en el que va d’any, hi ha pernoctat, entre persones d’un i altre sexe, 180 pobres.

El senyor Vellsolà i acompanyants també han visitat el Centre de Fumigació de carruatges. El regidor de Sanitat ha dictat algunes mesures encaminades  introduir-hi certes millores en el pressupost de l’any actual.

Així mateix han efectuat una visita al Cementiri Nou. S’ha comprovat l’estat dels nínxols, i s’han dictat algunes disposicions.

El secretari particular de l’alcaldia va lliurar als cecs de la localitat els cupons dels cecs i les instruccions necessàries per a la seva venda, com també uns fascicles de propaganda.

Cada dia, l’Emissora de Ràdio local donarà a conèixer el número premiat, el qual també es farà públic per mitjà de la premsa local.

El jove de 24 anys Pere Serra, domiciliat al carrer Ample, de la barriada de Sant Pere, tingué la desgràcia de morir electrocutat quan intentava arranjar un llum que no cremava, de la fàbrica Jover i Companyia on prestava els seus serveis.

Quan ocorregué el mortal accident, dissabte a quarts de set de la tarda, mancava aproximadament mitja hora perquè el Serra terminés la jornada.

El migdia havia estat acomiadat de la fàbrica, a la qual prestava els seus serveis com a temporer.

La seva promesa, amb la qual havia d’esposar-se dintre de poc temps, l’esperava al carrer per a dirigir-se a efectuar unes compres.

En Pau descansi l’infortunat Pere Serra.

Un grup d’amics i admiradors de l’excel·lent nedador local Joan Sapès, va obsequiar-lo amb un sopar de companyonia, que va celebrar-se al Restaurant Terrassa. El motiu del sopar fou degut a les magnífiques actuacions que l’amic Sapés ha portat a terme en els passats campionats d’Espanya, celebrats a València.

Tots els presents varen signar un àlbum que fou lliurat a Sapès, en prova de l’efecte que vers ell senten.

Es pronunciaren discursos que foren contestats finalment per l’homenatjat.

Custodiada per la guàrdia civil, ha estat traslladada a la presó de dones de Barcelona, la detinguda Teresa Malet, convicta i confessa del delicte d’infanticidi.

El trasllat obeeix que el vinent dia 28, se li veuré el judici oral a la Secció Quarta de l’Audiència.

Amb assistència d’uns cinc-cents creditors i diverses delegacions forasteres, es celebrà la reunió de creditors del Banc Català Hipotecari, al Teatre Alegria.

El president, senyor Saló, explicà els treballs efectuats fins a la data. Exposà els detalls d’un conveni entre un Banc de Madrid i l’entitat suspesa, el qual, però, a judici de la Comissió, es creu que no donarà satisfacció completa, puix que el problema principal és en la quantitat que aporti el Consell del Banc suspès.

Seguidament, el membre de la Comissió, senyor Oliveras, digué que cal aprovar els estatuts de l’Associació de Creditors per tal de tenir una força legal i poder intervenir directament a dintre el Banc. S’aprovà per aclamació i fou elegida la Junta Directiva, a base de l’antiga Comissió, més una Junta d’enllaç de les delegacions foranes.

No hay comentarios: