sábado, 30 de mayo de 2020

El Dia, edició dijous 13 d’agost de 1.936, pàg. 2


COM S'HAN ORGANITZAT ELS SERVEIS MÈDICS DE LA CIUTAT.

L'Alcaldia local, desitjosa que !a ciutat compti amb un perfecte servei mèdic, ben organitzat i per tal d'oferir uns resultats excel·lents, en un cas de necessitat, encarregà al degà dels metges locals, senyor Trincheria, volgués encarregar-se de la creació d'uns equips de facultatius, en els diferents centres i lloc d'auxili mèdic, de la nostra localitat.

El senyor Trincheria, comptant amb la col·laboració dels metges de la nostra ciutat i alguns de la capital, formà en primer terme i per tal que actuessin a l'Hospital, uns equips quirúrgics a base de dos metges cirurgians, l'un dirigit pel doctor Ferrer, de Barcelona i l'altre, sota la direcció del doctor Tarrés, per tal que en qualsevol moment puguin aplicar els seus serveis en tots els casos que es presentin.

Aquests equips, estaran formals a més, amb els ajudants de què disposen correntment els referits doctors, per tal que, compenetrats com es troben entre ells, puguin oferir un rendiment més ràpid i eficient.

Un servei annex a aquest, i que és de la màxima importància, és el de les transfusions de sang, el qual ha estat encomanat al doctor Palet.

Aquest doctor, en previsió de qualsevol cas, rebrà tots els dies, de dos quarts de una, totes aquelles persones que ofereixin la seva sang, la qual els serà analitzada, en practicar el seu oferiment.

Aquestes ofertes es reben a la clínica de la Mútua d'Assegurances, col·laborant en aquest servei d'anàlisi i transfusions, les practicants senyoretes Avelina Vacarisses i Dolors Codina.

El senyor Trincheria, ha muntat igualment els serveis de guàrdia permanents, als següents centres :

Dispensari Mèdic: Servei de dia;

MATI

De 8 a 10. doctor Trincheria.
De 10 a 12, doctor Boada.
De 12 a 2, doctor Perellada.

TARDA

De 2 a 4, doctor Allué.
De 4 a 6. doctor Sala.
De 6 a 8, doctor Boya.

SERVEI DE NIT

Doctors Claveria i Trincheria.
Ajudant: senyor Elies.

De forma, doncs, que al Centre Mèdic, hi haurà un servei permanent, nit i dia.

A la Mútua d'Assegurances, hi haurà establert el següent servei:

MATÍ

De 8.30 a 10.30. doctor Claveria.
Pe 10.30 a 12.'30. doctor Palet.

TARDA

De 3 a 5, doctor Sanmartín (o Duran).
De 5 a 7, doctor Tarrés.

A l'Hospital:

MATÍ

De 10 a 12, doctor Ferrer.
De 12 a 1, doctor Maturana (Carles).
De 1 a 2, doctor Carrera.

TARDA

De 2 a 3, doctor Mundó.
De 4 a 6, doctor Guanyabens.
De 6 a 7, doctor Vinyals.
Do 7 a 8, doctor Domènec.

Faran servei nocturn a l’Hospital, els doctors Allué, Domènec i Duran.

A més, a l'Hospital, s'hi ha muntat un servei de Radiologia, a càrrec dels doctors Allué i Domènec, servei aquest. també de molta importància, que permetrà la pràctica de tota mena de radiografies, raigs X, etc., amb gran rapidesa.

Assenyalarem, finalment, que tots els metges locals estaran a disposició del públic, per als casos de Tocologia (parts).

ORDRE DE NO ABANDONAR EL TREBALL.

La C. N. T., sortint al pas d'una infundada alarma, ha donat una ordre, aquest migdia, que ha estat fixada en una pissarra, en el local de la Confederació, i que ha estat donada pel micròfon de Ràdio Terrassa, ordenant que tothom es reintegrés al treball, amb tota normalitat, car en alguna fàbrica s'havia interromput el treball.

TRASLLAT DE LES OFICINES DEL COMITÈ D'ENLLAÇ ANTIFEIXISTA.

Des d'avui, les diferents dependències del Comitè d' Enllaç Antifeixista local, han restat instal·lades al carrer de Francesc Macià 62 A, en la casa que havia pertangut a En J. Guardiola Ros.

ON POT EFECTUAR-SE L’ALLISTAMENT DELS COMPONENTS DE LES LLEVES DELS ANYS 1.934-, 1.935 I LLICENCIATS DEL 1.936.

El Comitè d'Enllaç Antifeixista de la nostra ciutat, conjuntament amb el Comitè de Milícies Comarcals de Barcelona, ha acordat instal·lar unes oficines d'allistament obligatori, de tots els components dels reemplaçaments corresponents als anys 1.934, 1.935 i corresponents als anys 1.934, 1.935 i

Aquestes oficines romandran instal·lades al carrer Francesc Macià, 62 A, i estaran obertes de 4 a 8 de la tarda.

EL CADÀVER D'UN ACCIDENTAT AL CEMENTIRI NOU.

L'ambulància de la Creu Roja, ha traslladat aquest matí al dipòsit municipal del Cementiri Nou, el cadàver de Francesc Vilanova i Alabard, mort en un accident automobilístic ocorregut prop de Granollers.

Sabem que les ambulàncies han acudit també, al lloc del fet, per tal de recollir altres tres ferits, un dels quals ha estat traslladat a Barcelona.

S'ignoren les causes que han motivat aquest desgraciat accident.

No hay comentarios: