viernes, 8 de mayo de 2020

La Veu de Catalunya, 18 de juliol de 1.936, pàg. 5


Amb motiu d’haver passat la Festa Major i del bon temps canicular d’aquests dies, bon nombre de famílies amigues, han abandonat la ciutat per tal de cercar una millor temperatura a les costes o muntanyes.

Una colla de marrecs del veïnat del carrer Baldric, aconseguiren penetrar a l’interior d’una casa abandonada que es troba en aquell carrer, i amb la consegüent barrila descobriren dues anacròniques escopetes, un xerrac, unes tisores d’esporgar, i unes ulleres, amb els quals estris feren una de les bromes més notables d’aquell veïnat.

En plena gresca, comparegué el veí Tomàs Llongueres que viu al número 54 d’aquell carrer, el qual prengué les armes i objectes dels menuts, que cuità lliurar a la policia, la qual, al seu torn, les ha posat a disposició del Jutjat d’Instrucció.

Se suposa que aquests objectes no poden pertànyer a l’amo del local, el qual, segons les referències, es troba a l’Argentina, ni tampoc a cap ocupant de la casa, la qual feia molt de temps que era deshabitada.

Formada la Junta Arbitral que haurà de resoldre tots els expedients que li dirigeixin els agricultors dels partits judicials de Terrassa i Sabadell, s’han rebut ja bon nombre d’aquells, contenint reclamacions diverses.

S’eleven a 4.795 les peticions referents a revisions per retorns de fruits i reclamacions per danys i perjudicis, de forma, doncs, que la tasca que desenrotllarà la citada Junta, no serà pas planera ni senzilla.

Demà diumenge, tindrà lloc l’Aplec Excursionista organitzat per la Unió Local de la F.J.C. i l’Escola Coral, a la bonica esplanada de la Masia Carbonell.

Un dels actes d’aquest Aplec es l’acampada d’avui, dissabte, a la nit, l’organització de la qual va a càrrec de la Secció de Minyons de Muntanya del Grup «Avant»

Resultat d’unes actives gestions portades a cap per diversos músics locals i els dirigents del Hot Club, ha estat la formació d’una gran orquestra de jazz, que pel nombre dels seus músics i la qualitat, no haurà tingut precedent a Terrassa.

A l’estatge del Grup «Avant» tingué lloc la inauguració del Curset sobre Doctrina Social Cristiana, que la Secció de Cultura de l’esmentat Grup ha organitzat per aquest estiu.

Obrí l’acte el president del Grup «Avant».

Després de la presentació del doctor Carreres, per Lluis Puig, director del Curset, començà la conferència.

En acabar la conferència, fou entusiàsticament aplaudit pels assistents a la inauguració del Cercle d’Estudis.

Formaven la presidència de l’acte, a més del conferenciant doctor Lluis Carreres i del director del Cercle Lluis Puig i Mates, els consiliaris dels Grups «Ireneu» i «Santa Maria», el P. Miquel Altisent Sch., Senyor Francesc de B. Badia, Modest Simó, per la U.L. i Alfons Argemí, pel Grup organitzador.

Per ordre del Jutjat d’Instrucció, ha estat alliberat Josep Novau Soler, el qual, com es recordarà, fou detingut amb motiu de les detencions practicades després de l’assassinat del senyor Magí Rodó.

No hay comentarios: