jueves, 7 de mayo de 2020

El Dia, edició dissabte 18 de juliol de 1.936, pàg. 1


El dia d’avui, sobretot al matí, els rumors més fantàstics han circulat per Terrassa. Ha contribuït encara a augmentar la inquietud, el fet de la suspensió de conferències telefòniques entre la nostra ciutat i Barcelona, per ordre superior. També s'ha impedit comunicar telefònicament amb cap altra localitat, per pròxima que fos.

Aquesta nit passada, s'han observat diverses precaucions adoptades per les autoritats. A la Casa Consistorial, han prestat guàrdia permanent forces del cos de la Benemèrita. Aquest matí, ha arribat una secció de Mossos d'Esquadra, que també han romàs a l’Ajuntament en exercici de vigilància.

El públic ha acollit tota mena de versions i s'han difós ràpidament, donant-hi derivacions de tota espècie, determinades notícies radiades al matí per les emissores, que eren exagerades i transformades al gust i caprici de cada u.

Es pot dir que la ciutat ha viscut avui pendent dels altaveus de la ràdio. Aquesta ha funcionat durant tot el matí, però fins a principis de tarda hom pot dir que no ha facilitat notícies concretes de la situació i de l’ocorregut a l’Àfrica amb la sublevació de forces d’aquella guarnició.

Les noticies oficials radiades a principis de la tarda, han donat compte que el moviment no havia trobat repercussió a la Península, on, sempre segons la versió oficial, la normalitat ho s'ha vist alterada en cap moment.

Per bé que l’expectació continua a hores d’ara, en anar-se coneixent detalls de l’ocorregut ha marxat considerablement, també a Terrassa l’ambient de nerviosisme de les primeres hores del dia d’avui.

No hay comentarios: