domingo, 3 de mayo de 2020

El Dia, edició dimecres 15 de juliol de 1.936, pàg. 2


LA CALOR.

Ens trobem en plena canícula i, sense sofrir cap nord-americà, excés de calor, podem dir sense por d’ésser desmentits, que la xafogor apreta d'una manera alarmant.

La temperatura màxima registrada en el dia d'avui, ha estat la de 26 graus a l'ombra, que és una xifra gens menyspreable.

Davant d'aquesta situació atmosfèrica, els expenedors de begudes i els organitzadors d'anades a les platges, auguren brillants perspectives, què ja es van complint.

Per altra part, bon nombre de famílies amigues, han abandonat la ciutat per tal de cercar una millor temperatura a les nostres costes o muntanyes, on els desitgem una excel·lent estada.

TROBALLA. D'ARMES VELLES I ALGUNS OBJECTES.

Ahir, una colla de marrecs del veïnal del carrer de Baldrich, aconseguiren penetrar a l'interior d'una casa abandonada que es troba en aquell carrer, i amb la, consegüent barrila descobriren dues anacròniques escopetes, un xerrac, unes tisores d'esporgar, i unes ulleres, amb els quals estris feren una de les bromes més notables d'aquell veïnat.

En plena gresca, comparegué el veí Tomàs Llongueres, que viu al número  54, d'aquell carrer, el qual prengué les armes i objectes dels menuts, que cuità lliurar a la policia, la qual. al seu torn, les ha posat a disposició del Jutjat d'Instrucció.

Se suposa que aquests objectes no poden pertànyer a l'amo del local, el qual, segons referències, es troba a l'Argentina, ni tampoc a cap ocupant de la casa, la qual feia molt temps que era deshabitada.

NOIET QUE CAU DINTRE UN POU.

Ahir al vespre, mentre jugava en el pati de casa seva, situada a la carretera de Moncada, 52, el nen de 8 anys, Daniel Domènec, va acostar-se a un pou sense baranes que hi ha prop d'allí i en abocar-s'hi amb la inconsciència pròpia de l'edat, caigué a l'interior del mateix.

Als crits que feu, acudiren algunes persones que aconseguiren extreure'l de l'interior del referit lloc, abans que pogués negar-se, essent traslladat al Centre Mèdic, on el curaren de ferides contuses a les regions occipital, frontal i mentó, que es produí en donar-se alguns cops contra les parets del pou, en caure.

Una. Vegada assistit i calmada l'excitació nerviosa suposable, el dit infant pogué retornar a casa seva.

APLEC FEJOCISTA A CAN CARBONELL.

Aquest aplec, organitzat per la Unió Local de la F. J. C i l'Escola Choral, tindrà lloc el pròxim diumenge, dia 19 a la bonica esplanada de la Masia Carbonell.

Un dels actes d'aquest Aplec és l'acampada del dissabte, l'organització de la qual va a càrrec de la Secció de Minyons de Muntanya del Grup ".Avant". Tots els que desitgin acampar han de dirigir-se abans de dimecres als organitzadors, per tal de preparar el material convenient.

SUBVENCIÓ AL PATRONAT LOCAL DE FORMACIÓ PROFESSIONAL.

EI Ministeri d'instrucció Pública ha cursat un decret, segons el qual, es concedeix al Patronat local de Formació Professional, la quantitat de tres mil pessetes en qualitat de subvenció per a millora i augment de serveis.

No hay comentarios: