jueves, 14 de mayo de 2020

L’Acció, dimarts 28 de juliol de 1.936 pàg. 2


POQUES NOVETATS.

El dia d'ahir transcorregué força tranquil. En tots els nostres llocs de cures de primera intenció no hagueren de prestar assistència facultativa a ningú, llevat d'aquells petits accidents fortuïts i impossibles d'evitar.

Les persones que, ─encara que a Terrassa no hagi passat res,—es troben hospitalitzades, estan millorant notablement Cap d’ells presenta senyals de mirament, cosa que fa pensar que dintre d'uns dies es trobaran completament restablerts.

A la presó tampoc hi ha hagut nous ingressos. Solament cal consignar la llibertat d'un individu que acaba de complir sis mesos de condemna.

PERMISOS PER A VIATJAR.

Durant el dia d’avui han estat moltes les persones que han acudit al nostre Ajuntament per tal de sol·licitar els oportuns permisos per a traslladar-se fora de Terrassa. Els uns per veure familiars dels quals no tenen notícies i altres per tal de començar a normalitzar la seva vida comercial.

En alguns moments la cua de les persones ha arribat, des de dalt de la dependència del Comitè d'Enllaç, fins a l'entrada del Raval de Fermi Galan.

SUICIDI.

Ahir al matí fou trobat mort al calabós de la Comissaria de policia, un dels detinguts que hi havia en aquell lloc, anomenat Joan Puig, el qual vivia al carrer Francesc Macià, 14, llauneria, que havia estat detingut pet les seves idees dretistes.

Sembla que en Puig considerà apurada la seva disposició, i per tal de prendre's la Justícia per la seva mà s'escanyà amb una faixa que portava, Primer, amb les seves venes feu una inscripció a les parets protestant de la seva innocència.

La Creu Roja es feu càrrec del cadàver, traslladant-lo al dipòsit del Cementiri Nou.

Aquest matí, el doctor Cadafalch li ha fet l'autòpsia.

UNA NOTA D’INTERÉS DEL COMITÉ ANTIFEIXISTA.

Per disposició del C. d’E Antifeixista es prega a totes les organitzacions que controlen la vigilància de camins i carreteres que deixin pas lliure als pagesos, tota vegada que el seu treball és indispensable per al proveïment de la població.

EL SINDICAT DE CAMBRERS AL SERVEI DELS EN LLUITA.

Retallem de «Front»:

«Volem remarcar d’una manera especial l’admirable comportament dels obrers cambrers que amb un gran sentit d’organització s’han posat a la disposició de les organitzacions obreres per assegurar els serveis de cuina.

Això ha tingut la virtut de resoldre un problema que haurà tingut bastanta gravetat. Els milicians obrers de Terrassa han pogut gaudir, dintre les circumstàncies especialíssimes que vivim d’un règim alimentici regular.

Tota la classe treballadora s’ha de mostrar reconeguda al Sindicat esmentat, per la tasca que ha desenrotllat en aquest sentit».

No hay comentarios: