domingo, 31 de mayo de 2020

El Dia, edició dijous 13 d’agost de 1.936, pàg. 3


LA PRÓXIMA COMPLETACIÓ DEL NOSTRE AJUNTAMENT.

Els llocs de consellers del nostre Ajuntament, vacants per la destitució de la minoria afecta al moviment contra el règim, sembla que van a ésser proveïts immediatament, tal com ja s'ha fet en molts pobles de Catalunya, d’acord amb el decret recent de la Generalitat.

Hom espera nomes la designació de representants que han de fer els partits polítics i socials que han estat invitats a formar part de la minoria que va a crear-se.

LA GUARDIA CIVIL.

Durant el dia d'avui, s’ha notat novament als portals dels edificis dels bancs i altres llocs oficials, la presència de números de la Guàrdia Civil, que hi prestaven l'acostumada guàrdia.

RÀDIO TERRASSA I LA SEVA EMISSORA INTERVINGUTS PER L'AJUNTAMENT.

En espera del que procedeixi decidir, l'Ajuntament ha intervingut l'emissora local del "Ràdio Terrassa" per tal que pugui estar més al servei de l'autoritat en profit de la croada contra el feixisme.

EMPLEATS DE LA TELEFÒNICA READMESOS.

El nostre amic, militant d'Esquerra Republicana, Pere Foix, delegat-interventor de la Generalitat a la Telefònica, ha fet importants gestions que s’han vist afavorides per l'èxit més rotund, per tal que la direcció de la companyia, a Madrid, acceptés els represaliats per la vaga del 1.931, els quals, des d'abans d'ahir es poden considerar novament com a empleats.

Com a adscrits que eren a la Central de Terrassa, han estat readmesos els obrers Francesc Medina i Quintana i Lluís Segura i Lucas.

NOIET MOSSEGAT PER UN GOS.

Ahir, a dos quarts de dues de la tarda, ei noiet de 8 anys. Marian Reverter, que viu a Can Amat de Les Fonts, va ésser mossegat a ambdues cames, per un gos d'aquella masia.

El pacient fou traslladat tot seguit al Dispensari Mèdic de la nostra ciutat, on se li aplicaren les cures oportunes, podent retornar després al seu referit domicili.

SINDICATS QUE INGRESSEN A LA U. G. T.

Després de celebrades les corresponents assemblees generals d'associats, han acordat ingressar a la Unió General de Treballadors els següents Sindicats d'aquesta localitat.

El de la Metal·lúrgia ho acordà abans d'ahir, per 190 vots a favor i un en contra.

El de Fusters, després d'una votació que donà per resultat 83 vots a favor i 18 que votaren per la C.N.T.

El Sindical d'Obrers d'Arts Gràfiques també ho acordà en la reunió general d'ahir a la tarda, per 55 vots contra 13.

No hay comentarios: