martes, 26 de mayo de 2020

L’Acció, dimarts 11 d’agost de 1.936 pàg. 2


UN ACLARIMENT AL DECRET RELATIU A LA BONIFICACIÓ EN EL CONSUM DE GAS I ELECTRICITAT, FINS A DOTZE PESSETES DE CONSUM MENSUAL NO S'HA DE PAGAR RES.

Retallem de «La Rambla» : «Amb l’objecte d'aclarir el que ha estat disposat en el decret del ministeri d’Indústria i Comerç relatiu a bonificacions en el consum de gas i electricitat, hem visitat en el ministeri d'Indústria i Comerç persones afectes a dit departament, i ens han manifestat que en referència als domicilis particulars la bonificació representarà unes 12 pessetes mensuals per terme mig, o sia que totes les factures el consum de les quals sigui inferior a aquesta quantitat estaran exemptes de pagament, i les altres s'hauran de pagar únicament en allò que passi d'aquella quantitat, fins el límit de 30 kwts, assenyalat al decret. Quant a les Indústries, també en sortiran molt beneficiats els petits Industrials».

CADÀVER D’UN ANCIÀ AL DIPÒSIT.

Aquest matí ha ingressat un nou cadàver al dipòsit judicial.

Encara que el mort no ha pogut ésser identificat, sembla que es tracta d'un pagès ja vell i d'aspecte pobre. Ha estat trobat prop de Viladecavalls, en el trencall de la casa de camp de Can Tries.

El trasllat del mort. com de costum, l'ha fet la nostra Creu Roja.

NOTA DEL DISPENSARI.

Per haver sofert una caiguda en ple carrer, ahir a la tarda fou curada al Dispensari, una nena de 3 anys, anomenada, Angelina Franch, domiciliada al carrer Bastard, 7. Sofria una ferida incisa-contusa a la regió ciliar dreta.

També fou curat un vailet anomenat Francesc Murillo, amb domicili al carrer Sant Llorenç, 17, el qual presentava una ferida contusa al terç inferior de la cama dreta, produït per un tros de canti, trencat que li caigué sobre la cama.

BARALLES ENTRE ELS PETITS VENEDORS DE PREMSA.

Aquest matí ha ingressat i l'Hospital, et jovenet de 13 anys, Josep Lopez, domiciliat al carrer de la Independència, 31, el qual ahir vespre, mentre venia diaris, es barallà amb un altre vailet, venedor també de premsa i en un moment de la lluita caigué a terra i es fracturà el fèmur.

Fou curat al Dispensari de primera intenció.

MESURES ENÈRGIQUES CONTRA ELS JOCS PROHIBITS.

El comitè d'Enllaç Antifeixista, d'acord amb l’alcalde de la nostra ciutat, ha donat unes concretes ordres a la policia, per tal que sigui reprimit el joc, doncs hi han establiments que aprofitant-de dels moments anormals actuals, contravenen les ordenances municipals.

Alhora es fa avinent que si les ordres que seran cursades als propietaris d’establiments públics no són acatades, les mesures que s'adoptaran tindran un caire severíssim.

No hay comentarios: