miércoles, 27 de mayo de 2020

El Dia, edició dimarts 11 d’agost de 1.936, pàg. 3


MOR LA NENA QUE SOFRÍ CREMADES INTENSES.

Després de grans patiments, ahir, deixà d'existir, a l'Hospital Casa de Caritat, la nena Assumpta Ramon Martínez, la qual, com es recordarà, sofrí el proppassat dissabte greus cremades.

NOIA QUE CAU.

La nena de 3 anys. Angelina Franch, sortí ahir al matí del seu domicili situat al carrer Bastard, 7, i en ésser al carrer, sofrí una caiguda, causant-se una ferida incisa contusa a la regió dreta.

Ràpidament traslladada al Centre Mèdic, fou assistida convenientment pel metge de torn.

TANT VA EL CÀNTIR A LA FONT...

A les 4 d'ahir a la tarda, el jovenet de 12 anys, Francesc Murillo, quan es dirigia a una font propera, per tal d'omplir un càntir que duia, sofrí una desgraciada caiguda, que produí el trencament del mencionat recipient.

Un dels trossos del mateix, se li clavà a la cama dreta, causant-li una ferida incisa contusa al terç inferior de la cava interna de la mateixa.

Va ésser traslladat al Dispensari Municipal, on fou curat, podent retornar després al seu domicili, carrer de Sant Llorenç, 17, primer pis.

BATUSSA ENTRE PETITS VENEDORS DE DIARIS.

Tots els ciutadans tenen ocasió de presenciar les singulars bregues que principalment els dilluns, tenen lloc amb motiu de la venda de periòdics, practicada per menuts repartidors.

Segons els corrents d'harmonia que existeixen entre els mateixos, la venda esdevé un joc i un torneig de vivesa, però a vegades, la cosa acaba a màstecs. com és el cas d'ahir, en què dos venedors del "Mundo", en disputar-se la prioritat d'un client, s'enfilaren a bufetades i cops.

Com a resultat de les mateixes, Un d'ells, Josep López, de 13 anys, que viu al carrer de la Independència, 13, hagué d'ésser assistit al Centre Mèdic, acusant una contusió a la cuixa dreta, amb probable fractura del fèmur.

Heus ací de quina manera un petit incident sense importància, ha causat un tal perillós resultat.

REUNIÓ A L'ASSOCIACIÓ D'EMPLEATS I TÈCNICS.

Tal com ahir avançàrem, a les 10 d'aquest vespre i en el saló d'actes de tal Unió Local de Sindicats, Sant Pere, 48, es reuniran tots els empleats i tècnics que formen part dels Comitès de Control, a fi de tractar de la constitució de les comissions consultives d'Indústria.

Atesa la importància de la reunió, l'Associació d'Empleats i Tècnics recomana l'assistència a tots els afectats.

EL SINDICAT AUTONOM DE METAL-LÚRGICS, PRENDRA NOVES ORIENTACIONS AQUESTA NIT.

A les 9 d'aquesta nit, el Sindicat de metal·lúrgies, adscrit a la Unió local de Sindicats, celebrarà una reunió extraordinària en el local social, carrer de Sant Pere, 48, per tal de prendre importants acords, que faran referència a la nova orientació que ha de seguir el Sindicat.

REUNIÓ DELS OBRERS D'ARTS GRÀFIQUES.

Per a demà. dimecres, a dos quarts de set de la tarda, l'Associació Obrera d'Arts Gràfiques convoca els seus afiliats a una assemblea extraordinària que tindrà efecte en el seu estatge social. Sant Pere, 48, per tal de tractar del següent ordre del dia:

I ─ Orientacions a seguir.

II ─Assumptes generals.

La reunió tindrà extraordinària importància, motiu pel qual es recomana la assistència de tots els associats.

SINDICAT DEL RAM DE LA FUSTA.

Hom recorda als obrers d'aquest ram (socis i no socis del Sindicat), que a les 9 d'aquest vespre és precís facin acte de presència a la Unió Local de Sindicats, Sant Pere, 48, per a celebrar l'anunciada reunió en la que es tractarà d'assumptes molt importants per a tots. Fusters, Ebenistes, Torners, Serradors, Carreters, Modelistes, etc. etc.

No hay comentarios: