miércoles, 6 de mayo de 2020

El Dia, edició divendres 17 de juliol de 1.936, pàg. 2


LA CALOR.

Màxima temperatura que avui s'ha registrat a l'ombra; 26 graus sobre zero. La mínima, 17 graus.

Temperatures d'ahir: 26 i 17 graus respectivament.

LES VACANCES D'ENGUANY, COMENÇARAN EL DIA 8 D'AGOST I ACABARAN EL 18 DEL MATEIX MES. EN LLOC DE LES DATES ANUNCIADES.

Ahir, en una de les dependències del nostre Ajuntament, es reuní novament la Comissió mixta del Consell local de Treball i acordà modificar la data de les vacances en el sentit de que aquestes comencin el dissabte dia 8 d'agost al migdia i no el divendres dia 14 com en principi s'havia acordat.

Al modificar aquesta data, l'esmentat organisme ha tingut en consideració les suggerències que l'hi han estat fetes per varies entitats locals les quals han posat de manifest els inconvenients de celebrar dites vacances una setmana més tard que altres ciutats d'importància industrial semblant a la nostra, tenint sobretot en compte l'estreta relació d'unes amb altres en quant es refereix a preparació de primeres matèries, operacions aquestes que de sofrir una paralització, implicarien una pertorbació en les indústries, en perjudici, inclús, dels propis obrers.

No obstant, per tal de donar satisfacció a les aspiracions de molts obrers que es traslladen a pobles on celebren la Festa Major el dia 15 d'agost, s'ha variat el règim fins ara seguit d'acabar el treball el divendres al migdia, en el sentit de que aquest any acabarà el dissabte dia 8 al migdia, emprenent-se el treball el dimarts dia 18 al matí en lloc del dilluns com venia fent-se.

EI mateix dissabte dia 8 s'abonarà als obrers efectius l'import de les hores treballades durant la setmana, junt amb les 50 hores ordinàries corresponents als set dies de vacances. Als obrers setmanals se'ls abonarà l'import de les dues setmanades.

El règim de vacances no afectarà als temporers i la direcció de les fàbriques haurà de participar al dit personal, que durant aquells dies les fàbriques romandran tancades.

MOVIMENT A LA COMISSARIA DE POLICIA.

Aquest matí ha ingressat a la plantilla del cos local de policia, el nou agent dels serveis de vigilància de la Generalitat, senyor Magí Marrugat i Gabriel.

Tenim notícies que en breu ingressaran a la mateixa comissaria altres agents, que s'anuncien en nombre de vuit. Igualment se'ns comunica que és molt probable el trasllat a la nostra ciutat, d'una secció de guàrdies d'assalt.

Per contra, s'anuncien les baixes, en la plantilla del primer cos referit, dels agents senyors Manuel Parejo i Ignasi Díaz, que han sol·licitat el trasllat a altres localitats.

ALLIBERAMENT.

Per ordre del Jutjat d'instrucció, ha estat ordenat l'alliberament de Josep Navau Soler, el qual, com es recordarà, fou detingut amb motiu de les detencions practicades després de l'assassinat del senyor Magí Rodó.

VELLETA AGREDIDA.

Al Dispensari Mèdic, s'hi persona ahir; a les 7 del vespre, la velleta Neus Purull, de 73 anys, domiciliada al carrer de Giralt i Serra, sense número.

Aquesta anciana presentava una contusió a la parpella interior esquerra, què li fou curada pel metge de torn.

Segons contà la Purull, el passat dissabte, quan passava pel carrer, rebé un cop de pedra a aquell lloc, que li disparà un noi de 14 anys que passava prop d'allí.

S'ha donat compte del fet, al Jutjat d'Instrucció.

No hay comentarios: