viernes, 15 de mayo de 2020

La Veu de Catalunya, 29 de juliol de 1.936, pàg. 10


En saber-se les primeres noticies de la subversió militar a l’Àfrica, les autoritats i les organitzacions polítiques i socials de Terrassa, mobilitzaren llurs efectius per la qual cosa s’armaren com millor van poder, disposats a rebutjar qualsevol atac que poguessin realitzar els elements feixistes.

El dissabte tots els terrassencs enrolats als Centres polítics i socials afectes al Front Popular es trobaven en peu de guerra. Immediatament es procedí a prendre les entrades de la ciutat i els llocs estratègics, amb el propòsit de controlar els moviments de tota entrada i sortida, ensems que es van prendre mesures de protecció dels establiments públics.

Diumenge i dilluns transcorregueren amb absoluta tranquil·litat. No fou així dimarts. En saber-se notícies dels combats haguts a Barcelona i la resistència realitzada en alguns convents, la multitud assaltà les esglésies i els centres religiosos, del quals tragueren els objectes de caràcter litúrgic, i en feren grans fogueres, però respectaren tots els edificis, ja que estaven destinats a institucions populars.

L’Ajuntament procedí ràpidament a la incautació de les escoles pies, esglésies romàniques, convents, etc.

No hay comentarios: