viernes, 15 de mayo de 2020

L’Acció, dimecres 29 de juliol de 1.936 pàg. 2


UN DISPENSARI GRATUIT DE PUERICULTURA PER ALS FILLS DELS MILICIANS.

L’Escola de Puericultura de  Terrassa establirà un Dispensari gratuït d’assistència infantil a la nostra ciutat que començarà a funcionar passat demà divendres, de nou a onze del matí.
En aquest dispensari, que funcionarà sota la direcció científica del competent Dr. Joan Paulís, director de l’escola, amb la col·laboració tècnica d’un practicant i tres infermeres especialitzades, hi seran convenientment atesos els fills dels obrers terrassencs mobilitzats per les milícies antifeixistes.

EL POSTUM TRIBUT A UN MILITAR AMIC.

A dos quarts de cinc d'aquesta tarda ha tingut efecte a Barcelona, l’enterrament del capità Antoni Arenes, militar conegudíssim a la nostra ciutat, en la qual hi comptava amb amics que l’estimaven, el qual morí gloriosament a la Plaça de Catalunya, combatent contra les forces feixistes.

Han estat molts els ciutadans de la localitat que s'han traslladat a la capital per tal de retre l’últim tribut d’admiració i respecte al brau lluitador republicà.

PASSEN UNS MILICIANS PROCEDENTS DE CASP.

Aquest matí ha passat per la nostra ciutat un cotxe de turisme ple de milicians antifeixistes, procedents del front de lluita a les terres d’Aragó.

El cotxe duia una pancarta amb aquesta inscripció: «Venimos de Caspe. Hemos dejado la Ciudad sin fascistas».

El pas d’aquests combatents era saludat amb aplaudiments i aixecament de punys closos.

ELS OBRERS DEL GAS I ELECTRICITAT S’HAN INCAUTAT DE LA COMPANYIA.

Els obrers de la Companyia de Gas i Electricitat de la localitat, s’han incauta d’aquesta important companyia, i des de fa uns dies el funcionament normal de la mateixa és perfecte.

Aquests obrers han constituït una junta, en la qual hi són representades les diverses ramificacions de la Companyia. Ha estat nomenat delegat de l’Ajuntament en la mateixa, pel que es refereix a Terrassa, el nostre bon amic i company Miquel Palet i Martí.

NOVES INCAUTACIONS.

Ahir el nostre Ajuntament s’incautà dels edificis i béns de les entitats de serveis públics que segueixen:

Mina Pública d’aigües de Terrassa , Condicionament Terrassenc i Mútua d’Assegurances.
L’Ajuntament amb aquestes incautacions es garanteix el compliment dels serveis públics que les al·ludides entitats tenen al seu compte.

Avui, en cadascun d’aquests edificis hi ha quedat fixada la coneguda pancarta que dona compte de la incautació.

LA NORMALITAT EN LES DUES ESTACIONS.

Des d’avui no és necessari als ciutadans per a viatjar per les línies del Nord i dels F.F.C.C. de Catalunya, haver-se de proveir dels corresponents permisos que fins ara havien estat subministrats per les oficines del Comitè d’enllaç antifeixista.

L’estació del Nord admet també, sota determinades reserves, condicions i llocs de destinació, mercaderies a gran i petita velocitat.

EL CAP DE LES FORCES DE SEGURETAT I ASSALT A TERRASSA.

Hem tingut el plaer de rebre l’oferiment dels seus serveis i de la seva amistat per part del sergent de les forces de seguretat i assalt que es troben a Terrassa des de l’inici de la sublevació feixista, senyor Adolf Taltavull, persona que pel seu amable i servicial temperament i pel sentit rigorós que té de la disciplina de la seva arma, s’ha guanyat la simpatia i l’afecte de les autoritats terrassenques i ciutadans addictes a la República.

UN COMPANY NOSTRE AL FRONT DE LLUITA.

«La Humanitat» avui publica una foto del nostre col·laborador, corresponsal a Barcelona, estimat amic Joan M. Soler, conseqüent militant d’E. R. de C., el qual per raó de la seva carrera de farmacèutic es troba al cap d’una ambulància sanitària que ha anat al front aragonès de combat.

ELS MILICIANS TERRASSENCS DEL FRONT SENSE NOVETAT.

A l’Alcaldia ha estat rebut el següent telegrama:

«Els grups milicians de Terrassa sense novetat a Monzón. J. Sallarés.»

No hay comentarios: