viernes, 29 de mayo de 2020

El Dia, edició dimecres 12 d’agost de 1.936, pàg. 2


LA POLICIA DETINGUÉ UN ELEMENT QUE ES CARTEJAVA AMB DESTACATS FEIXISTES ESPANYOLS.

Abans d'ahir, donàrem compte que la policia local havia, practicat un important servei, procedint a la detenció d'un subjecte que pel que semblava estava en relació amb destacats elements facciosos.

Aquest individu. es trobava refugiat a la nostra ciutat, feia ja alguns dies, a casa d'una seva amant i en anar, el proppassat dilluns, a agafar el tren dels F. F. C. G. de Catalunya, probablement amb la intenció de fugir, va ésser detingut i posat a disposició dels caps de la policia local.

Aquests varen sotmetre'l a diversos intensos interrogatoris, el resultat dels quals aleshores no donàrem a conèixer, com tampoc no ho farem ara per tal de no malmetre els treballs dels agents de l'autoritat.

Podem dir però que el detingut s'anomena Felip Barrios Izquierdo i segons s'ha després de les manifestacions que feu, mantenia correspondència amb destacats caps facciosos residents a diverses capitals espanyoles.

Les manifestacions que feu l’amant del mencionat individu, la qual també fou detinguda, sembla que corroboraren aquests càrrecs.

Enllestits els treballs de la policia local, aquesta ha posat el detingut a disposició de la de Barcelona, !a qual manté el referit detingut, empresonat.

MES SUBSCRIPCIONS PRO-VÍCTIMES DEL FEIXISME.

EI partit d'Esquerra Republicana de Catalunya, conjuntament amb la Joventut d'Esquerra "Estat Català", ha organitzat una subscripció a profit de les víctimes dels actuals successos.
Per tal que la subscripció tingui força èxit han estat repartits entre els militants gran nombre de fulls de subscripció.

A part d'altres subscripcions que sabem es van portant a terme i de les quals en donarem notícia així que tinguem confirmació oficial de les mateixes, el P. O. U. .M. en té oberta una que aconsegueix una xifra força important.

No hay comentarios: