jueves, 21 de mayo de 2020

L’Acció, dijous 6 d’agost de 1.936 pàg. 2


UNA COMISSIÓ DE MILÍCIES COMARCALS D’INSPECCIÓ PER CATALUNYA.

Per tal de controlar millor la constitució dels Comitès Locals de Milícies Antifeixistes i l’allistament i organització dels milicians que s'ofereixen per anar a combatre les tropes feixistes, sortiren ahir de Barcelona quatre cotxes, amb representants directes d'aquesta comissió, en totes les direccions del territori nacional, per tal de veure de prop com s'organitzen les milícies comarcal i subsanar totes les deficiències que es poguessin presentar.

Aquesta comissió demana que, per tal de facilitar la tasca dels seus delegats, tant els Comitès Locals de Milícies Antifeixistes com tots els milicians i ciutadans de Catalunya prestin la seva col·laboració i assistència.

Aquesta comissió inspeccionadora és esperada d'un moment a l'altre a la nostra ciutat pel Comitè de les milícies locals.

ELS SOLDATS CONVERTITS EN MILICIANS.

Com sigui que el comitè de milícies antifeixistes, resident a Barcelona, conjuntament amb el conseller de Defensa del Govern de la Generalitat, senyor Felip Diaz Sandino, han fet pública una nota, en la qual es demana la concentració de tots ets soldats dels anys 34 i 35 i llicenciats del 1.936, hi ha hagut una sèrie de confusions; i per tal d'aclarir-les, es celebrà anit al Cinema Rambla una assemblea dels dits soldats, Assemblea que convocà la C. N. T.

Per les referències que tenim, sabem que en la reunió els soldats discutiren llargament, acordant-se que a Terrassa siguin organitzades unes milícies compostes pels esmentats soldats i que la inscripció per a formar-hi sigui feta al local de la C.N.T.

Cal remarcar que això no deixa d'ésser un acord local, el qual res té a veure amb la nota feta pública pel comitè de milícies antifeixistes de Barcelona.

«EL DIA» PORTAVEU D'ACCIÓ CATALANA.

Se'ns diu que, per fi, avui reapareix el col·lega «EI Dia»  editat a la mateixa impremta i confeccionat pels mateixos redactors. Ara però, serà el portant veu d'Acció Catalana a la localitat, et qual partit s'ha incautat del diari.

Celebrem la metamorfosi del veterà col·lega amb ei qual tantes palestres havíem hagut de sostenir.

DETENCIO D’UN CARLINOT.

Ahir al migdia ingressà en el quarteret del nostre Ajuntament el carlí local Josep Orrit, el qual com recordaran els lectors ja fou detingut diverses vegades abans dels fets que estem vivint, de resultes d'haver-se-li trobat algunes pistoles al seu domicili.

ASSEMBLEA DE JUNTES SINDICALS.

La Unió Local de Sindicats convoca totes les juntes de l’esmentada organització, a una reunió que es celebrarà a les nou d'aquest vespre en el seu nou local de carrer de Sant Pere, en la qual reunió es tractaren assumptes de gran importància per aquesta la organització sindical.

LA COVARDA I TRAIDORA ESTRATAGEMA D’UNS FEIXISTES DESCONEGUTS.

Ahir vespre es rebé a Vacarisses un avis telefònic des d’Olesa, en el qual es demanava que acudissin milicians a aquell lloc, doncs estaven sostenint un tiroteig amb els feixistes. Igual avís es rebé a la nostra ciutat.

Els d’ací però, per tal de cerciorar-se si era veritat la notícia, telefonaren a Olesa on digueren que ells no sabien res.

No ho feren així els de Vacarisses, els quals pujaren de seguida a un cotxe que marxà en direcció a Olesa.

Dissortadament sembla que l’avís telefònic era una maniobra feixista, doncs quan els de Vacarisses es trobaven a pocs quilòmetres d’Olesa, foren violentament tirotejats des d’un bosc, resultant mort un dels ocupants del cotxe, el nom del qual ignorem docs son poques les notícies que tenim del fet.

Es feu una detinguda batuda al lloc de l’agressió, el resultat de la qual desconeixem.

Aquest matí, l’Ambulància local ha conduit el cadàver del valent milicià de Vacarisses al dipòsit judicial del seu poble.

DETINGUTS ALLIBERATS.

Aquest matí ha estat posat en llibertat el jove Josep Ortega i Escobar el qual es trobava detingut a la presó local per diversos delictes de robatori.

La seva llibertat però se'ns diu que és de caire provisional.

També ha estat alliberat altre individu que ja feia uns mesos que estava detingut, de resultes d’haver-se-li trobat una pistola al seu domicili. Aquest, que també surt provisionalment, s'anomena, Francesc Salvador i Alcaraz.

No hay comentarios: