domingo, 24 de mayo de 2020

El Dia, edició dissabte 8 d’agost de 1.936, pàg. 3


Notícies de la companyia de la nostra ciutat, que ha anat a lluitar a Aragó :: Victoriosa intervenció dels nostres companys.

Els familiars i amics i els sindicats locals on es formà la companyia local, que s'afegí a les columnes de milicians catalans que han anat a alliberar els obrers de Saragossa, reben una nodrida correspondència d'aquests companys.

Totes les cartes i especialment les darreres, acusen que tots ells es troben en excel·lent estat de salut.

A més, donen compte de l'heroica, intervenció dels nostres milicians en tots els combats en què han pres part. Sobretot, cal remarcar l'esperit lluitador d'aquests companys, en l'atac que es feu a les portes de la localitat de Siétamo. Ells batallaren en tot moment, al davant de les forces que volien entrar a aquell lloc í ells foren els primers que entraren a Siétamo. Per cert que aquest gest, per poc els podia ésser funest, car com que la nostra companyia entrà ben sola, degut a una maniobra de les forces rebels, restaren envoltats per aquests, entaulant-se un fort tiroteig.

Sortosament, l'arribada de reforços lleials, liquidà la situació a favor dels nostres compatricis, els quals junt amb els elements de la columna republicana, entraren triomfalment a la ciutat.

Repetim que tots els nostres companys es troben bé i segueixen endavant, disposats a no defallir en cap moment.

Tan sols han retornat d'aquell front dos militants, que reberen algunes ferides, sortosament de poca gravetat.

Un d'ells, Francesc Campoi, es troba hospitalitzat a Barcelona, en la que fou església de la Mercè, convertida ara en Hospital de Sang, i presenta una ferida a l'espatlla, com hem dit, de poca importància.

L'altre ciutadà, el nom del qual no ens ha pogut ésser facilitat, rebé una ferida al peu, i es troba ja entre nosaltres, a casa seva, on acaba d'ésser-li guarida aquesta lesió.

Celebrem moltíssim, la gesta dels conciutadans que tan valerosament batallen al front de guerra aragonès i desitgem el complet restabliment dels dos amics ferits.

HORARIS ESTABLERTS EN ELS RAMS DE DETALL I ALIMENTACIÓ, QUE COMENÇARAN A REGIR A PARTIR DEL PRÒXIM DILLUNS.

De dilluns a divendres, hores d'obertura:

Establiments de Queviures

De 7 a una del migdia i de 5 a 7 de la tarda.
Dissabtes, de 8 a una migdia.— Tarda, tancat.
Entrada al treball, de 7 a 11 matí i de 5 a 7 tarda.

Pastisseries

De dilluns a divendres, hores d'obertura:
De 7 a una del migdia i de 5 a 7 de la tarda.
Dissabtes, de 8 a una migdia i de 5 a 7 tarda.
Diumenges, de 8 a 2. tarda.
NOTA: Els dissabtes tarda i diumenges, matí. la venda serà solament dels articles de la seva elaboració. Els dilluns, venda de queviures, (comestibles).

Comerços al detall

De dilluns a divendres, hores d'obertura:
De 8 a una del migdia i de 4 a 7 de la tarda.
Dissabtes, de 8 a una migdia.— Tarda, tancat.
NOTA: La jornada és de 40 hores setmanals.

Mercats

De dilluns a divendres, hores d'obertura i treball:
De dos quarts de 7 a 11 matí.
Dissabtes, de 8 a una migdia.— Tarda, tancat.

NOU HORARI DELS ESTABLIMENTS DE BARBERIA.

L'Associació Patronal de Barbers, de la nostra ciutat, ha acordat el següent horari, el qual començarà a regir en tots els establiments del seu ram, a partir del pròxim dimarts:

De dimarts a dissabte, les barberies romandran obertes, de les 8 del mati a les 2 de la tarda, obrint-se novament a les 5 de la tarda i tancant-se a les 8 del vespre.
Els diumenges i dilluns, aquests establiments romandran tancats tot el dia.

La referida Associació, ens prega fem constar l'obligació que tenen tots els associats o no a la mateixa, d'acatar aquest horari. Igual prec es fa, als que presten serveis a domicili.

TROBALLA D’UN CADÀVER.

Ahir, a les 8 de la nit, l'ambulància de la Creu Roja, que acabava d'ésser avisada, va traslladar-se a Can Prat de Matadepera, on acabava d'ésser trobat el cadàver d’un home.
Traslladat al dipòsit del Cementiri Nou, va ésser identificat, resultà anomenar-se Pere Burés, destacat carlí

No hay comentarios: