viernes, 22 de mayo de 2020

El Dia, edició divendres 7 d’agost de 1.936, pàg. 3


ELS OBRERS I EMPLEATS MUNICIPALS OBREN UNA SUBSCRIPCIÓ PRO-VÍCTIMES DEL FEIXISME.

Els empleats i obrers del nostre Ajuntament, han decidit obrir una subscripció destinada a les famílies de les víctimes del feixisme.

Aquesta subscripció, ha estat encapçalada amb la quantitat de 200 pessetes, que hi ha aportat l'Associació d'Empleats i Obrers Municipals.

A més dels oferiments d'aquests dependents, s'admetran tota mena de donatius que vulguin fer-hi els ciutadans de tota mena.

SERVEIS PRESTATS PER LA CREU ROJA, DURANT ELS MESOS DE JUNY I JULIOL.

Mes de ,juny:

Trasllat de malalts a l’Hospital d'aquesta ciutat, 3; id. íd., al Dispensari Mèdic, i; id. íd., a la "Mútua d'Assegurances", 1; trasllat de ferits, de la "Mútua" a domicili, 1; auxiliats a la via pública, 1; assistència en incendis, 1 ; trasllat de malalts, de Terrassa a Barcelona, 4, i trasllat de malalts a la Clínica Mental de Sant Andreu, 1. Total, 13 serveis.

Mes de juliol:

Trasllat de malalts a l'Hospital d'aquesta ciutat; 3; íd. id., al Dispensari, 2; id. íd., a la "Mútua d'Assegurances", 1; trasllat d'un ferit d’apoplexia al seu domicili, 1; trasllat de cadàvers al Dipòsit Judicial, 29: íd. de malalts de Terrassa a Barcelona, 6; trasllat de malalts a la Clínica Mental de Sant Baudili de Llobregat, 2; íd. íd. íd., de Sant Andreu, 1 ; íd. íd. íd., de Santa Coloma de Gramanet, 1; íd. íd. íd., del Nou Betlem, 1; i íd. íd.. a l'Institut Frenopàtic de les Corts, 1. Total, 48 serveis.

LES MILÍCIES ANTIFEIXISTES :: ADVERTIMENT IMPORTANTÍSSIM.

La Comissió de Milícies Comarcals es veu en el cas de comunicar que només reconeixerà la personalitat del Comitè Local o Comarcal constituïts amb les diverses representacions de les diferents organitzacions antifeixistes de les respectives localitats.

Els Comitès Locals que es constitueixin sense acceptar la representació determinada de qualsevol organització antifeixista de la respectiva localitat, no seran reconeguts oficialment per la Comissió de Milícies Comarcals.

La Comissió de Milícies Comarcals espera que cap organització de les que es troben representades en el Comitè Central no intentarà l'absorció i l'apartament de les altres organitzacions locals.

DETENCIÓ.

Abans d'ahir ingressà al quarteret de la Casa Consistorial, Josep Orrit, element tradicionalista d'aquesta localitat anteriorment detingut diverses vegades a conseqüència d'haver-se-li trobat armes al seu domicili.

AQUESTA NIT, EL P. O. U. M. CELEBRARÀ UN MITING A L'ALEGRIA.

Organitzat pel Partit Obrer d'Unificació Marxista, a dos quarts de 10 d'aquesta nit, tindrà lloc al Teatre Alegria, un gran míting, en el qual parlaran alguns elements del comitè local i l'executiu i de la Joventut Comunista Ibèrica de la nostra ciutat.

HOME AUXILIAT.

A la una d'aquesta matinada, ha estat trobat el cos inanimat d'un home, en un bar, el qual ha estat traslladat tot seguit al Dispensari Mèdic.

Reclamats els serveis del metge Cadafalch, aquest li ha practicat les cures pertinents, havent facilitat el següent diagnòstic: conjuntivitis en ambdós ulls i commoció cerebral.

L'estat de l'accidentat era tan greu, que ni tan sols ha pogut contar la manera com rebé les lesions mencionades.

Se sap que l'assistit, s'anomena Victorí Rico, de 45 anys d'edat i resideix a la nostra ciutat, a la carretera de Rubí, 178.

En vista del seu greu estat, fou traslladat a una clínica de Barcelona, una vegada practicades les cures de primera intenció.

NOI QUE CAU.

Ahir, a les 2 de la tarda, va ésser conduït al Dispensari Mèdic Municipal, el noi de 8 anys, Pere Ubach, que viu al carrer de Pitàgores, al qual fou assistida una ferida incisa contusa al palmell de la mà esquerra.

No hay comentarios: