viernes, 29 de mayo de 2020

L’Acció, dimecres 12 d’agost de 1.936 pàg. 2


ELS ANTECEDENTS MORALS D'UN HOME TROBAT CADÀVER.

Ahir dèiem que en la carretera de Viladecavalls prop del trencall de can Tries havia estat trobat mort un home ja d'edat. la identificació del qual ens era desconeguda,

Informes posteriors ens diuen que ha resultat ésser Josep Comes i Posada, domiciliat al carrer del Pintor Torres.

Com a nota informativa respecte a la contextura moral d'aquest subjecte, direm que feia pocs dies havia estat lliurada al Jutjat d'Instrucció una denúncia contra ell per violació d'una nena, després d'un seguit d'actes immorals i d’intents de corrupció.

La família d'aquest sàtir el repudiava i l’avorria pels seus abominables costums.

EN FONTCUBERTA FOU TROBAT MORT.

Noticies directes de Castellbisbal ens confirmen una versió que fa dies sabíem però que per no haver-nos estat garantida d'una manera versemblant havíem deixat de recollir.

Se'ns diu que fa uns quinze dies fou trobat per les immediacions d'aquell poble, el conegut terrassenc, de filiació feixista, i de caràcter i procediments molt virulents, anomenat Eduard Fontcuberta, amb domicili a la carretera de Martorell, 125.

La macabra troballa fou sepultada, després dels tràmits Judicials en la fossa comú d'aquell Cementiri.

CADÀVERS DE CONCIUTADANS TROBATS A BARCELONA:

Aquest matí prop del delegat local d'Ordre Públic han estat fetes gestions per aconseguir fossin traslladats de Barcelona a Terrassa, els cadàvers dels conciutadans Joan Rusca, administrador que havia estat fa poc de la «Mútua d'Assegurances» i el seu fill Salvador.

Ambdós cadàvers estaven al dipòsit de l’Hospital Clínic, procedents de les immediacions de Barcelona on havien estat trobats.

El trasllat que es gestionava per indicació dels familiars dels difunts. no ha estat possible per les actuals circumstàncies.

«PAQUEIGS» A LES PROPÈRES MUNTANYES.

Aquests darrers capvespres. dels tocoms propers al Pantà del Guitart n'han sortit nodrits foc de fuselleria. Les explicacions més normals que es donen al cas son les de què els tiroteigs obeeixen a alguns intents de provocació o alarma fets per feixistes desesperats emboscats a muntanya.

Qui té el deure de fer-ho evitarà la repetició d'aquesta ostentació de trets, que no deixa d’ésser perillosa i covarda.

ELS CISTELLS ARA NO SERVEIXEN PER A PORTAR QUANTITATS IMPORTANTS.

Ahir fou detingut per les forces milicianes. que fan vigilància a l’estació del Nord, un home d'aquesta ciutat que per compte del seu amo tractava de treure una important quantitat en plata i paper, amaga al corn d'un cistell ple d'ous.

L'alcalde,, delegat d'Ordre Públic s’ha incautat del total de la quantitat, dels ous i del cistell. El culpable de l'evasió ha quedat detingut.

LA PRÒXIMA COMPLETACIÓ DEL NOSTRE AJUNTAMENT.

Els llocs de conseller del nostre Ajuntament, vacants per la destitució de la minoria afecte al moviment contra el règim, sembla que van a ésser proveïts  immediatament, tal com ja s’ha fet en molts pobles de Catalunya. d'acord amb el decret recent de la Generalitat.

Hom espera només la designació de representants que han de fer els partits polítics i socials que han estat invitats a formar part de la minoria que va a crear-se.

RADIO TERRASSA I LA SEVA EMISSORA INTERVINGUTS PER L'AJUNTAMENT.

En espera del que procedeixi decidir, l'Ajuntament ha intervingut l'emissora local del «Ràdio Club Terrassa» per tal que pugui estar més al servei de l’autoritat en profit de la croada contra el feixisme.

IMPORTANT DETENCIÓ.

Dilluns passat, quan anava a pujar en el tren dels F.F.C.C. de Catalunya fou detingut per la policia local un subjecte d'aspecte sospitós que anava acompanyat d'una dona extremadament maquillada.

Ambdós foren portats a la Comissaria de Policia, instal·lada accidentalment als baixos del nostre Ajuntament, i ací després de llargues i laborioses declaracions, es pogué saber que l'individu de referència, era un subjecte de marcat caire dretà, el qual àdhuc tenia correspondència amb el nefast Martínez Anido.

Com sigui que es considerà que la detenció era de gran importància, el subjecte que s’anomena Felip Baños i Izquierdo, fou traslladat a Barcelona, on sembla que ha fet importants declaracions.

Nosaltres ja estàvem assabentats d'aquesta important detenció, però no en donarem compte per tal de no interrompre les gestions de la policia.

No hay comentarios: