jueves, 28 de mayo de 2020

La Veu de Catalunya, 11 d’agost de 1.936, pàg. 10


El Centre Catalanista Republicà ha obert una llista a profit de les víctimes del feixisme, ensems que ha invitat les altres entitats, polítiques, esportives, d’espectacles etcètera a organitzar actes amb la mateixa finalitat.

Els familiars, amics i els sindicats locals on es formà la companyia local que s’afegí a les columnes de milicians catalans que han anat a alliberar els obrers de Saragossa, reben una nodrida correspondència d’aquests companys.

Totes les cartes, i especialment les darreres, acusen que tots es troben en excel·lent estat de salut.

A més, donen compte de l’heroica intervenció dels milicians terrassencs en tots els combats que han pres part. Sobretot, cal remarcar l’esperit lluitador d’aquests companys en l’atac que es feu a les portes de la localitat de Siétamo. Ells batallaren en tot moment al davant de les forces que volien entrar en aquell lloc, i ells foren els primers que entraren a Siétamo. Per cert que aquest gest per a poc els podia ésser funest, car com que la companyia entrà ben sola, degut a una maniobra de les forces rebels restaren envoltats per aquests i s’entaulà un fort tiroteig.

Sortosament l’arribada de reforços lleials liquidà la situació a favor dels compatricis, els quals, junt amb els elements de la columna republicana, entraren a la població.

Només han hagut de tornar d’aquell front dos militants, que reberen algunes ferides, sortosament de poca gravetat.

Un d’ells, Francesc Campoi, es troba hospitalitzat a Barcelona, en la que fou església de la Mercè, convertida ara en Hospital de Sang, i presenta una ferida a l’espatlla de poca importància

L’altra ciutadà rebé una ferida al peu, i es troba a casa seva, on acaba d’ésser-li guarida aquesta lesió.

No hay comentarios: