viernes, 22 de mayo de 2020

El Dia, edició divendres 7 d’agost de 1.936, pàg. 2


LES CAIXES D'ESTALVI : : NOTA DE LA COMISSARIA GENERAL DE BANCA.

Havent observat la Comissaria General de la Banca que a causa dels rumors alarmistes que tothora fan circular els elements contraris a la República, s'encomana i creix la inquietud a l'esperit d'aquells que tenen llurs cabals a les Caixes d'Estalvi, aquesta Comissaria fa constar que no hi ha cap motiu fonamental per al reintegrament de les quantitats d'aquelles institucions, puix que llur situació de liquiditat respon a bastament a tota exigibilitat ben ordenada.

Com a conseqüència, i esperant que el petit estalvi donarà la mateixa demostració de confiança i de serenitat que estan donant els compta-correntistes de la Banca, i per tal de poder atendre millor tothom i seguir al dia el moviment i control d'aquest important aspecte de la nostra economia, hom ha reduït l'horari de les Caixes d'Estalvi de 9 a 1 del mati dels dies feiners per als successius reintegraments, reducció que no s'ha de prendre sinó com una mesura encaminada a una més perfecta normalització, que tindrà més eficàcia com més confiança es posi i més facilitats es donin al nostre control, sense aglomeracions ni precipitacions que. cal repetir-ho. no tenen cap més motiu ni fonament que la desorientació, de la qual s'aprofiten sempre els derrotistes i enemics del règim.

El nou horari començarà a regir a partir del dia 4 del mes que som.

EL PAGAMENT DE SETMANALS.

Les operacions del control de setmanals, han originat en aquest final de setmana, com en les anteriors, la mobilització dels encarregats de fer-los. cap a les oficines del Comitè d'Enllaç, al carrer d'Alcalà Zamora.

Abans d'ahir, per tal de cercar les fulles pertinents, durant la tarda d'ahir, per tal de presentar-les amb la relació dels obrers i sous i avui, al matí principalment, en presentar els xecs amb l'import dels setmanals, s'han format unes cues enormes en la vorera que mena a l'edifici del referit comitè.

La d'aquest mati, sobretot, ha encalçat tota una banda de la Plaça de la República i s'ha allargat un tros ben endins de la Fontvella, durant bona part del mati.

Tols els treballs de control, s'han pogut portar a cap amb tota normalitat, efectuant-se els cobraments en els bancs, també entre llargues cues.

El pagament de setmanals, s'ha portat a cap en tots els tallers i fàbriques, amb el màxim ordre i sense que s'esdevingués el mínim incident.

EL NOU HORARI DELS MERCATS.

La Ponència de Proveïments del nostre Ajuntament, ha establert el següent nou horari per als mercadals de la nostra ciutat, el qual començarà a regir, a partir del pròxim dilluns, dia 10:

De dilluns a divendres, de dos quarts de 7 a les 11 hores del matí.

El dissabte, solament es vendrà de les 8 del mati. a la una de la tarda.

GEST LLOABLE D'UNS OBRERS.

Els obrers de la casa “Argemí i Codina", fàbrica de gèneres de punt. de la nostra ciutat, han acordat lliurar l'import del 15 por cent d'augment dels jornals que han cobrat avui, a favor de les famílies de les víctimes caigudes en el compliment del deure, en la lluita contra el feixisme.

Així mateix, els obrers de la casa Pere Font. han acordat també la cessió d'aquest tant per cent d'augment, a favor de les mateixes famílies.

No hay comentarios: