miércoles, 20 de mayo de 2020

L’Acció, dimecres 5 d’agost de 1.936 pàg. 2


CIUTADÀ DESAPAREGUT.

Se’ns diu de font fidedigna que el comerciant de ciments, ciutadà Josep Aymerich ha desaparegut fa dies al seu domicili.

La seva família ha fet investigacions a Barcelona per tal de trobar-lo, i fins avui, a les 12 del migdia, els seus treballs han resultat infructuosos. N’Aymerich no és pas entre les diverses concentracions de detinguts ni entre l'Arxiu dels cadàvers per identificar de l’Hospital Clínic.

Així poden veure els lectors com no tenen fonament confirmat les versions que circulen per la ciutat respecte la mort d'aquest ciutadà.

APORTACIÓ VOLUNTARIA CONTRA EL FEIXISME.

Sabem que els obrers dels importants tallers «Electra Industrial» han posat a la disposició del Comitè d'Enllaç Antifeixista, l’import total del quinze per cent d'augment que el proper divendres cobraran amb motiu de la disposició del Govern de la Generalitat.

Aquesta quantitat la donen aquests obrers per tal que el Comitè la faci servir per allò que cregui més convenient.

LA GASOLINA ES VENDRÀ LLIUREMENT.

Per tal que arribi al general coneixement de tothom, fem públic que des de demà seran oberts al públic els dipòsits de benzina de la nostra ciutat.

Per tant, aquell que vulgui comprar benzina ho podrà fer lliurament i sense haver d'anar i buscar autorització de cap classe.

El dipòsit del passeig de Garcia Hernández, durant tot el dia d'avui ja ha venut benzina a tothom.

UN ALTRE SÍMPTOMA DE NORMALITAT.

El Comitè d'Enllaç Antifeixista, en normalitzar-se la situació amb motiu de la represa del treball, ha fet entrega a algunes cases industrials de la localitat de les màquines d'escriure que durant els primers dies de la sublevació militar foren requisades pel susdit comitè, per tal d'atendre a l’enorme activitat d'aquells dies.

SUBSCRIPCIÓ PRO VÍCTIMES DEL FEIXISME.

El Sindical del Ram de la Fusta ha obert una subscripció a favor de les víctimes dels actuals fets, subscripció que s'inicià al proper dissabte.

Totes les persones que desitgin col·laborar amb aportacions voluntàries, ho podran fer, fent entrega dels seus donatius a la secretaria del susdit sindicat.

IMPORTANTÍSSIMA NOTA DEL COMITÈ CENTRAL DE LES MILÍCIES ANTIFEIXISTES.

 Als soldats dels reemplaços del 1.934, 1.935 i 1.936 i llicenciats del 1.936:

El Comitè Central de les Milícies Antifeixistes, d'acord amb el conseller de Defensa de la Generalitat de Catalunya, han decidit que els soldats dels anys 1.934,1.935 i 1.936 es reintegrin immediatament a les casernes i que allí es posin a la disposició dels Comitès de Milícies constituïts sota la Jurisdicció del Comitè Central.

ANTICS «AMICS» DETINGUTS.

La premsa d'avui fa pública la llista — llista negra la qualifica — dels caps, oficials, classes i soldats deslleials que es troben a bord de l’ «Uruguay», al port de Barcelona.

Entre ells hi ha noms que ens són coneguts de temps─ per desgràcia─: El del Jutge instructor de causes pel 6 d'octubre contra diversos amics, ex-comandant Josep Urrutia, l'ex-capità Jurídic-militar fiscal del consell de guerra contra els esquerrans, celebrat el 26 de novembre passat, Enrique Querol i el membre d’aquell tribunal, ex-coronel Fermin Espallargues.

IDENTIFICACIÓ.

El cadàver del veí de Castellar del Vallés que entrà ahir al Dipòsit Judicial del Cementiri municipal, és el de Joan Bonamusa i Montserrat, sobrenom l’ «aviador», per haver estat pilot d'aviació durant un temps.

Vivia al carrer de Clavé, 116 d'aquella vila.

No hay comentarios: