viernes, 8 de mayo de 2020

El Dia, edició dissabte 18 de juliol de 1.936, pàg. 2


EL LAMENTABLE ACCIDENT DE TREBALL, QUE OCASIONA LA MORT D'UN ESTIMAT COMPATRICI.

A les 3 de la tarda d'ahir, aproximadament, es trobava treballant en el taller de fusteria de la seva propietat, situat al carrer de la Riba, l'industrial senyor Antoni Capella Autonell de 45 anys, el qual .viu al carrer Salmerón, quan de la màquina de fer motllures. al davant de la qual es trobava, es desprengué, per ruptura, la part anomenada "tupí", que ve a ésser una rodeta que gira sota gran nombre de revolucions, la qual se li clavà a la fossa ilíaca esquerra, entrant a l’interior i provocant la sortida d'intestins, fracturant la cresta ilíaca.

La lesió era importantíssima i tots els operaris presents procediren a l'immediat trasllat del greu accidentat a la clínica de la Mutua d'Assegurances, on restà allitat, mentre se li practicaven les cures de primera intenció.

Després, i amb la major rapidesa possible, els doctors Tarrés, de la nostra ciutat, i Pla, de la capital, procediren a la pràctica d'una delicadíssima i complicada intervenció quirúrgica, que va solucionar-se satisfactòriament, dintre la gravetat.

A desgrat d'això, l'estat de l'accidentat s’agreujà, i a dos quarts d' onze de la nit, el senyor Capella, a pesar de tots els esforços de la ciència, deixà d'existir enmig de la desolació dels presents.

La mort d'aquesta persona volgudíssima, ha causat gran sensació a la nostra ciutat, molt més per la circumstància tràgica en què ha .vingut a produir-se,

Gran nombre de persones, entre les moltíssimes amistats que tenia el difunt, senyor Capella, s'han atansat a la família, expressant-los llur sentit condol.

EL DIA s'associa així mateix al dolor produït a Terrassa per la pèrdua de tan malaguanyat compatrici i amic.

SORTIDA D'UN POLICIA.

Aquest matí hem pogut acomiadar-nos de l'agent de policia i excel·lent amic, senyor Manuel Parejo, el qual, per ordre de la Superioritat, ha ingressat a la brigada de vigilància nocturna de la Generalitat, a Barcelona,

Ni cal dir que com nosaltres, molts terrassencs lamentaran la partida d'aquest policia que tantes simpaties es guanyà durant el temps que convisqué entre nosaltres.

Rebi, en marxar, els nostres millors desigs que en la seva nova situació pugui repetir i augmentar els èxits policíacs que obtingué ací.

INGRÉS DE NOUS POLICIES.

Avui s'han personat a la Comissaria local de policia, els agents Anselm Nogueroles, Antoni Martínez i Pere Torres, que formen part deia vuit nous policies que vindran a augmentar la plantilla local.

Són quatre ja, doncs, els que han ingressat al cos local i s'espera per aquesta tarda, la presentació dels quatre restants números, que actuaran a les ordres del cap local, senyor Arégula.

PERTORBAT MENTAL QUE S' EVADEIX.

Ahir al vespre, a la Comandància Municipal es rebé avís que s'havia escapat un dement d'una Clínica mental de Sant Andreu, el qual semblava que es dirigia a la nostra ciutat.

La vigilància local ha actuat amb encert i aquesta matinada a les 3, un vigilant ha recollit al referit malalt, anomenat Jaume Cervelló i Sabanes, de 20 anys d'edat, que és fill de Vinebre (Tarragona).

No hay comentarios: