lunes, 25 de mayo de 2020

La Veu de Catalunya, 9 d’agost de 1.936, pàg. 10


Ha estat acordat que no siguin celebrades les vacances fins que no hagi acabat definitivament la lluita que contra el feixisme sostenen els nostres germans al front.

Ha estat designat secretari de l’Ajuntament provisional de Josep Ortega Escobar, contra el qual es seguia processament per robatori.

També ha estat posat en llibertat provisional, Francesc Salvador i Alcaraz, processat per tinença il·lícita d’armes.

Durant els dies d’activitat revolucionària, l’Ajuntament ha procedit a la incautació dels següents edificis i entitats de Terrassa:

Escolapis, Asil Busquets, Convents i Esglésies de les Concepcionistes, Nord, 25 i 27, Carmelites, Vall 17, Esglésies i escoles del Patronat de Sant Josep, situades al carrer de Colom i Infant Martí; Convent i església de les Josefines carrer Concili Egarenc; Convent Germanes Darderes, carrer Alcalá Zamora i Convent i escoles de les monges de Santa Teresa, del carrer Major de Sant Pere.

També l’Ajuntament s’ha incautat, per ordre de la Generalitat, de l’edifici que la família Salvans posseeix a La Barata. Aquesta incautació té la finalitat de preservar el patrimoni artístic que hi ha dintre la casa.

També ha estat objecte d’Incautació el Teatre Principal i les entitats Mina Pública d’Aigües. Condicionament Terrassenc i Mutua d’Assegurances.

No hay comentarios: