miércoles, 13 de mayo de 2020

L’Acció, dilluns 27 de juliol de 1.936 pàg. 1


La consolidació de la normalitat.

Dissabte, ahir i avui s'ha donat un gran pas cap a la normalitat ciutadana. S’han intensificat molts serveis públics; els bars i cafès s’han vist concorreguts com de costum; l’absència cada dia més accentuada del perill feixista ha fet també que hagi d'ésser menor la vigilància dels homes armats de les milícies i que els cotxes al servei de les organitzacions antifeixismes no hagin de circular en el nombre i rapidesa amb què ho havien fet fins ara.

Amb els trens que transiten per les dues estacions són moltes les famílies i persones que arriben per a interessar-se per la sort de familiars seus. Així mateix, els contingents de ciutadans que han sortit per a Barcelona han estat molts nombrosos, després de passar tots ells per les oficines del Comitè d'Enllaç antifeixista a recollir llur passi de circulació.

Als Bancs, sense incidents de cap mena, s’han efectuat aquest matí les operacions necessàries, per al pagament de les setmanades, d'acord amb les disposicions del Ban de l’Alcaldia que publiquem en aquesta edició. I aquesta tarda, les operacions de pagament en els diversos despatxos s'ha efectuat sense entrebancs ni incidències de cap mena.

El dia d'avui, ha esvaït els recels i les preocupacions de molta gent. Els nostres obrers, malgrat el tràgic daltabaix d'aquests dies hauran pogut atendre les necessitats de les seves famílies.

ENTERRAMENT DE CADÀVERS.

Dissabte, a primeres hores de la tarda, després d'haver-los-hi estat practicada la diligència judicial de l’autòpsia, foren enterrats al Cementiri Vell en tombes propietat de llurs famílies, set dels cadàvers que foren trobats la tarda del divendres en les immediacions de «La Barata».

Tots els altres cadàvers trobats aquests dies, han estat enterrats al Cementiri Nou.

Tant els uns com els altres d'aquests sepelis han estat efectuats d’una manera humilíssima.

DESTITUCIÓ DE LA JUNTA DE LA CAIXA D’ESTALVIS.

L'Ajuntament, rebent ordres de la Generalitat ha destituït la Junta de Govern de la Caixa d’Estalvis de la nostra ciutat, atès que en majoria els seus components han abandonat llurs càrrecs.

La nova Junta es constituirà en breu amb membres representants de l’Ajuntament, dels partits que integren el Front Popular i dels imponents de la Caixa.

No hay comentarios: