domingo, 10 de mayo de 2020

L’Acció, divendres 24 de juliol de 1.936 pàg. 3


L'ASSISTÈNCIA PÚBLICA A LA COOPERATIVA MÈDICA POPULAR.

A la Clínica de la Mèdica Popular, durant aquests dies han curat diverses persones ferides en incidents ocorreguts per la ciutat, de resultes del temps anormal que estem vivint.

 Un dels curats ha estat el ciutadà, Francesc Morera, el qual mentre sostenia un tiroteig a Rellinars contra uns feixistes que estaven parapetats a l’església d’aquell poble, resultà ferit per arma de foc al costat dret.

També curaren altres persones que en accidents fortuïts se’ls havia disparat l’arma. Tots els altres ferits, però, de caràcter lleu.

A l’Hospital i al Dispensari Mèdic, també han curat altres ciutadans, els quals no consignarem, per ésser ferits de poca importància.

UN «PACO» FEIXISTA CONTUMAÇ.

Durant la matinada d’avui s’ha oït un tiroteig a la part Nord de la ciutat. Aquest tiroteig ja es la tercera vegada que se sent en fer-se de matinada.

Es desconeix l’autor dels dispars, encara que es creu que aquests són produïts per algun feixista que amagat a casa seva, intenta produir l’alarma.

UN CADÀVER SENSE IDENTIFICAR.

Ahir a la tarda es tingué noticia de que a un dos quilòmetres de la caseta de consums de la carretera de Rellinars hi havia un home mort.

Fou avisada l’Ambulància de la Creu Roja, la qual es traslladà al lloc indicat, fent-se càrrec del cadàver.

Es tractava d’un home d’uns 45 anys d’edat; vestia pantalons negres, camisa blanca, sabata baixa i capell de color. En poder del mateix no li trobaren cap mena de document, cosa que ha dificultat la seva identificació.

Presentava una ferida d’arma de foc al mig del pit i altra al cap.

El cadàver fou traslladat al dipòsit del Cementiri Nou.

DETENCIO DE DOS SUBJECTES QUE HAN ACTUAT EN EL COMPLOT FEIXISTA.

Anit, la policia local, en companyia d’alguns components de les milícies antifeixistes portaren a terme la detenció del jove carlí conegut pel nom del «petit Gironès». El detingut fou portat a l’Ajuntament, on després de sotmès a un extens interrogatori sembla que declarà que havia anat a Barcelona per a lluitar al costat dels feixistes.

En les seves declaracions confessà que juntament amb ell havia anat a Barcelona altre carlí local, anomenat Xavier Solà, domiciliat a la carretera de Rubí. Sembla que aquests dos feixistes lluitaren contra les forces de les milícies obreres, en els atacs que es sostingueren a la barriada de Sant Andreu.

La policia anà al domicili del Solà, detenint-lo. Aquest, en declarar, negà la seva participació en els fets feixistes. Amb tot, es té la impressió que hi està complicat d’una manera força directa.

Els dos han ingressat detinguts a la Comissaria.

FEIXISTES DETINGUTS.

Prop de dos quarts de vuit del vespre d’ahir fou detingut en el seu domicili del carrer Galileu, 122, l’element feixista, destacat per les seves idees carlistes anomenat, Joan Cardona i Llonch.

Fou fet un detingut registre en aquest domicili trobant-s’hi diversos vestits de capellà, com també alguns documents d’importància.

També detingueren ahir a la tarda, a altre element dretà de la localitat. Aquest s’anomena Artur Casanovas i Padrós, i viu al carrer de la Mina, 49.

El registre efectuant al domicili d’aquest últim, dona com a resultat la troballa d’una arma de foc.

Els dos detinguts han ingressat en caràcter de presoners al quarteret del pati del nostre Ajuntament.

No hay comentarios: