martes, 19 de mayo de 2020

L’Acció, dimarts 4 d’agost de 1.936 pàg. 2


FEIXISTES A LA PRESÓ.

Aquest matí, han ingressat a la presó del Passeig de Garcia Hernández dos nous detinguts de filiació feixista.

Aquests ja fa uns dies que es troben detinguts al quarteret del pati de l’Ajuntament. S’anomenen Pere Ballbé i Ribes i Josep Torrentallé i Montaguesa.

BON ESTAT D’UNES MILÍCIES.

Al P.O.U.M., s’ha rebut un telegrama de les milícies que aquesta entitat envià al front de lluita, en el qual es diu que les milícies locals d’aquell partit, segueixen sense novetat.
El telegrama està cursat des de Monzón.

EL NOU ESTATGE DEL COMITÉ D’ENLLAÇ ANTIFEIXISTA.

El comitè d’enllaç Antifeixista que fins ara havia estat reunit permanentment en una dependència de l’Ajuntament, ha traslladat la seva oficina a la rectoria de l’ex-església del Sant Esperit, del carrer Alcalá Zamora, lloc on continuarà rebent i atenent tots conciutadans de Terrassa.

ASSEMBLEES OBRERES.

L' Associació d'Empleats i Tècnics convoca els seus afiliats de les seccions de detall i alimentació per a aquest vespre, a l'assemblea que tindrà lloc a l'estatge de la Unió Local de Sindicats (ex-Círcol Egarenc), per tal de tractar assumptes d'interès en el moment present.

El Sindicat d’Indústries del gènere de punt convoca als seus afiliats a una assemblea que tindrà lloc aquest vespre al seu local Sant Pere, 48, a dos quarts de 10, per a tractar de les orientacions a seguir.

LA PRESERVACIÓ DE LES ESGLÉSIES ROMÀNIQUES.

La premsa de Barcelona ha publicat el següent solt que ens plau de transcriure:

«El Sindicat d'Artistes Pintors i Escultors de Catalunya, adherit a la U. G. T., efectuà una visita d’inspecció al Museu-Església de Sant Pere de Terrassa, per informar-se de l’estat en què es troben els retaules meravellosos del mestre Huguet. Afortunadament les forces revolucionàries del poble guarden i estimen el tresor artístic existent a Sant Pere de Terrassa, que estan actualment intactes».

LES MILICIES COMARCALS JA TENEN CARNET.

La comissió de les milícies comarcals anuncia que ja té al seu poder els carnets definitius de milicià que han de substituir tota mena de targes i credencials editat fins ara per organitzacions de caràcter sindical, polític i oficial.

Aquesta comissió està encarregada d'estendre els carnets de tots els milicians de Catalunya, amb excepció de Barcelona Ciutat, damunt els fulls d’allistament presentats pels comitès locals de milícies antifeixistes, únics organismes que seran reconeguts oficialment, d’acord amb les darreres notes publicades a la premsa diària.

Des d’ahir, els milicians adherits a l’E. R. local posseeixen el susdit carnet que és el mitjà definitiu i idoni per a l’absoluta i vàlida identificació.

EN PAU REPOSI UN ALTRE FEIXISTA.

Aquest migdia ha ingressat al dipòsit judicial del Cementiri Nou, el cadàver d’un home d’uns 50 anys, veí del poble de Castellar del Vallés, el qual és conegut en aquella població pel sobrenom de l’ «aviador».

Sembla que es tracta d’un destacat element de dreta, el qual últimament feia gala amb gran desvergonyiment de les seves idees dretistes.

No hay comentarios: