viernes, 1 de mayo de 2020

L’Acció, dimarts 14 de juliol de 1.936 pàg. 2


ASSEMBLEA DELS MESTRES LAICS.

A Barcelona diumenge, tingué lloc a l’estatge social del Claustre de Mestres Laics Històrics de Catalunya, Gravina, 1, pral., la sessió extraordinària sota la Presidència del senyor Duran i Bétera, estimat amic nostre, en la qual va donar-se compte de l’estat parlamentari del Projecte de Llei de Mestres Laics.

Varen aprovar-se els següents acords:

Primer.- Trametre un ofici al senyor conseller de Governació. Josep Maria Espanya, interessant l’aprovació del nou Reglament, que al seu temps va ésser presentat.

Segon.- Trametre’s al senyor ministre d’Instrucció Pública una lletra agraint-li la seva mediació a favor del nostre Projecte de Llei i anunciant-li l’intent de que alguns mestres d’ensenyança confessional de diferents punts d’Espanya d’acollir-se a la Llei de Mestres Laics pròxima al discutir-se, per la qual cosa se li prega que les Associacions de Mestres Laics controlin les instàncies que es presentin, tal com es demana en el Projecte de Llei elaborat pel Congrés celebrat a Barcelona els dies 13 i 14 de juny darrer organitzat pel Claustre de Mestres Laics Històrics de Catalunya, i en el que hi assistiren més del 80 per 100 dels mestres laics d’Espanya.

Tercer.- Interessar als diputats del Parlament de Catalunya perquè es solidaritzin amb el Projecte de Llei aprovat al referit Congrés de Barcelona.

Quart.- Trametre a l’alcalde de Benasat (Castelló) el següent telegrama: «Claustre Mestres Laics Històrics de Catalunya s’associen a l’Homenatge de l’Ajuntament a l’il·lustre diputat Francesc Casas i Sala»

LAMENTABLES COPS DE GENIT I DE GALLEDA.

Aquest matí s’ha personat a la Comandància Municipal, la mare d'una noia anomenada Llúcia Saumell, denunciant que ahir, a dos quarts de set del vespre, quan la seva filla estava al carrer, fou insultada per una dona de nom Maria Canalís Calvo, domiciliada al carrer A. Pins, la qual no contenta encara dels insults, li llançà l’aigua d’una galleda a sobre i després d’això li donà un cop de galleda a l’espatlla, produint-li lesions que més tard li curaren al Dispensari.

LA VAGA DELS TRANSPORTS I LA SEVA REPERCUSIÓ A TERRASSA.

Ahir al matí es declararen en vaga els obrers del transport de Barcelona, tal com s’havia anunciat. S’han pres moltes precaucions sobretot als voltants del port on han restat suspesos en treballs de càrrega i descàrrega.

S’ha impedit el transport de gèneres a magatzems i fàbriques, permetent-se en els mercats solament, el transit de productes alimentaris de primera necessitat.

A Terrassa també es deixa sentir la influència de la vaga de transports ja que els camions i altres vehicles de transport que habitualment van a Barcelona no poden efectuar els seus serveis.

No hay comentarios: