martes, 19 de mayo de 2020

La Veu de Catalunya, 4 d’agost de 1.936, pàg. 9


Els edificis pertanyents a entitats religioses o a individus fitxats com a feixistes han passat a poder del Municipi, sense que ningú s’hi hagi oposat en el més mínim.

També s’ha incautat la municipalitat de la Caixa d’Estalvis, l’acord de la qual recaigué per unanimitat en la sessió celebrada divendres passat.

S’ha portat a efecte el pagament dels jornals als obrers de totes les indústries i rams, tal com ho ha disposat el Govern de la Generalitat, sense que s’hagi suscitat cap mena d’incidents.

Les diferents organitzacions antifeixistes han organitzat llurs menjadors comunals per tal de procurar que no manqui res a llurs milicians.

Mereix esment la que s’ha organitzat pels republicans d’esquerra, gràcies a la tasca de les dones que integren el grup femení de la Casa del Poble, sota la direcció de Teresa Romero i altres companyes.

A fi d’evitar atropellaments i excessos que deshonoren el moviment alliberador del poble, han arribat a aquesta població forces de la guàrdia civil i d’assalt, les quals, amb la cooperació de les milícies armades han d’imposar el respecte i ordre revolucionari. Aquestes forces actuen sota les ordres del capità de la guàrdia civil de la línia i del sergent senyor Taltavull.

Les milícies al servei de la República segueixen prestant grans serveis a la causa del poble amo un desinterès mereixedor d’elogis.

L’alcalde senyor Morera, ha coordinat degudament les diferents activitats antifeixistes.

Paulatinament la ciutat va entrant en la més completa normalitat, i el comerç i els autobusos han reprès llur tasca.

No hay comentarios: