domingo, 3 de mayo de 2020

La Veu de Catalunya, 15 de juliol de 1.936, pàg. 3


La policia ha posat a disposició del Jutge d’Instrucció, Josep Navau Soler, de 18 anys, natural de Balaguer, sense residència a Terrassa.

Aquest individu, sembla que és el tercer participant en l’assassinat del senyor Magí Rodó. Hom creu que és el qui romangué a la porta, vigilant al defora, per tal de facilitar la tasca dels seus dos col·legues a l’interior.

Navau ja feia dies que era detingut a Comissaria, puix que fou agafat per la policia quan, en companyia de l’altre detingut, Bolea, es proposava agafar, el proppassat dia 4, el tren que es dirigeix cap a Lleida, a l’estació del Nord.

En les seves manifestacions aquest tercer detingut ha volgut demostrar que la nit del crim estigué a altres llocs, i ha citat el testimoni del propietari d’un bar i altres persones, les quals, tots i observar que pot ésser veritat el que ell diu, han oblidat que la dita nit l’haguessin vist.

Referent als altres dos detinguts, el proppassat dissabte, a la presó i davant el Jutge d’Instrucció i l’oficial criminalista, tingué lloc un enfrontament entre el López Céspedes i Bolea i la vídua del senyor Magí Rodó.

Novament aquesta senyora reconegué contundentment els agressors d’ella i del seu difunt marit, i mantingué enèrgicament les seves acusacions, per la qual cosa hom creu que seguirà endavant el processament dels dos detinguts, la notificació del qual es diu que tindrà lloc de seguida.

El Grup «Avant», de la F.J.C., desitjant aprofitar el temps de vacances, ha organitzat un seguit de Cercles d’Estudi, destinats a la qüestió social.

Com sigui que l’interès dels organitzadors és expandir la doctrina social Cristiana, han cregut convenient donar a aquest Cercle un caire de vulgarització i s’ha escollit l’obra del P. Ruttan com a llibre de text i de consulta.

Dirigeix aquest Cercle Lluis Puig i Mates, personalitat destacada en el camp social cristià i començà ahir, dimarts, a dos quarts de deu de la nit.

No hay comentarios: