lunes, 25 de mayo de 2020

El Dia, edició dilluns 10 d’agost de 1.936, pàg. 3


REUNIÓ GENERAL DELS EMPLEATS I TÈCNICS.

Es convoca tots els empleats i tècnics que formin part dels Comitès de Control, a la reunió general que tindrà lloc demà, dimarts, a les 10 de la vetlla, fen el saló d'actes de la Unió Local de Sindicats, Carrer de Sant Pere, 48, per tal de tractar de la constitució de les comissions consultives d’Industria.

Atesa la importància d’aquesta reunió, l'Associació d'Empleats i Tècnics us prega la vostra assistència.

IMPORTANTS ACORDS DE L'ASSOCIACIO D'EMPLEATS I TÈCNICS :: NOTA DE L’ENTITAT.

Es posa a coneixement de tots els empleats i tècnics que en la reunió general que tingui lloc ahir diumenge, s'acordà col·laborar a la subscripció pro-víctimes del feixisme i per tal de portar a la pràctica l'esmentat acord es prengueren les disposicions següents:

1.ª Indicar a tots els empleats i tècnics que cessin de contribuir a les subscripcions que s'efectuïn dins les empreses.

2.ª Indicar a tots els empleats i tècnics que formen part del Comitè de Control que el proper divendres, dia 14, ordenin al comptable el descompte del 3 % del sou dels empleats i tècnics, l'import del qual, acompanyat d'una relació, haurà d'ésser lliurat al mateix dia a la Secretaria de l'Associació d' Empleats i Tècnics.

3.ª Que aquesta aportació serà setmanal fins a nova ordre.

Aquest Consell Executiu fa públiques aquestes disposicions per tal que siguin posades a la pràctica.

REUNIÓ DE MINORIES SINDICALS DEL P. O. U. M.

Per a aquesta tarda, a les 7 en punt queden convocats els camarades pertanyents a les minories sindicals del P. O. U. M., a la reunió extraordinària que es celebrarà en el local social.

No poden excusar la seva assistència, ni els milicians en servei actiu, ni els companys que exerceixin missions especials.

PLE EXTRAORDINARI DE LA UNIO LOCAL DE SINDICATS.

Tots els components de les Juntes Directives dels Sindicats adherits a la Unió Local de Sindicats, han d'assistir aquesta nit a les 10 al Ple extraordinari que es celebrarà en el local social, Sant Pere, 48.

ALLISTAMENT PER A LA SEGONA COMPANYIA DEL P. O. U. M.

Avui al matí, a la secretaria de la Caserna General de les Milícies Antifeixistes del P. O. U. M., instal·lada al carrer de Sant Pere, .55, ha estat obert l'allistament per a organitzar la segona companyia de milícies del P. O. U. M., que dintre breus dies anirà a incorporar-se al front de lluita d'Aragó.

Avancem que no serà permès l'enrolament als homes que excedeixin dels 45 anys, advertint que els menors d'edat els serà exigit el permís de la família.

REUNIÓ DELS OBRERS DEL RAM DE LA FUSTA.

El Sindicat del Ram de la Fusta prega a tot el ram (socis i no socis) assisteixi a la reunió que tindrà lloc a les 9 de la nit de demà dimarts, per tractar d'assumptes de molta importància per a tots els FUSTERS, EBENISTES, TORNERS, SERRADORS, CARRETERS, MODELISTES, etc., etc., al local de la Unió local de Sindicats, carrer de Sant Pere, 48.

TOPADA DE VEHICLES.

El proppassat dissabte, a dos quarts de 3 de la tarda, fou posat en marxa un cotxe ocupat per uns amics milicians, que es trobava deturat al carrer Nou, junt a la cruïlla amb el carrer Mitjà del Passeig.

En anar a tombar cap a aquesta cantonada, aparegué sobtadament un altre vehicle, no podent-se evitar que ambdós cotxes topessin amb forta violència.

Un ocupant del primer cotxe, que anava muntat damunt un parafang, fou llançat fora del vehicle. Aquest milicià s'anomena Josep Mut, de 30 anys, domiciliat al carrer Newton, 150, resultant, degut a la caiguda, amb una contusió al monyó esquerre i masegament general.

El conductor del mateix vehicle, Andreu Gesti, que viu al carrer de Giner de los Ríos, donà un fort cop amb la cara contra el suport del parabrisa, produint-se ferides incisa contuses a la regió ciliar dreta.

Un tercer ocupant, anomenat Joan Leroy, de 26 anys. domiciliat al carrer Ramon Llull, 87, es contusionà la cama dreta.

Tots els lesionats, foren conduïts al Centre Mèdic, essent assistits convenientment pel metge de torn.

Els altres ocupants dels cotxes, no sofriren lesions de cap mena.

NOIETA QUE ES PRODUEIX TERRIBLES CREMADES.

Trobant-se al seu domicili, el passat dissabte al vespre a la nena de 6 anys, Assumpta Ramon Martínez,  se li varen encendre els vestits que portava, en ésser preses per la flama d’una palmatòria.

La pobra criatureta no encertà a sufocar el foc i quan als crits que feu comparegueren els seus familiars, gran part de les seves robes cremaven.

Extingides les flames feu ràpidament traslladada al Centre Mèdic, a les 9 de la nit, on li foren apreciades i curades de primera intenció, extenses cremades de segon gran, a diverses parts del cos.

En vista del gravíssim estat de la nena, es procedí, per mitjà de l’ambulància de la Creu Roja, al seu ràpid trasllat a l’Hospital, on ha restat allitada i ofereix el seu estat molt mirament.

No hay comentarios: